Мобилни мамограф са истакнутим натписом да се ради о нечему што је у систему тзв. “републике Косово”, неколико дана је био лоциран у дну шеталишта у северном делу Косовске Митровице.

Како је пратеће особље рекло нашем дописнику са лица места, претходног дана је 21 жена дошла на преглед и да је међу њима било и Српкиња, Ромкиња иако су махом Албанке у питању. Особље је љубазно али је наш дописник наишао у тренутку када су у реду чекале Албанке и неколико муслиманки.

Користећи за повод месец октобар, проглашен као међународни месец борбе против рака дојке, представници сепаратистичког система косовских Албанаца, отпочели су наводно прегледе жена које желе да провере своје здравље.

Да се не ради о искреном већ политичком потезу потврдили су и такозвани “министар здравља”, Арбен Витија, као и градоначелник тзв. општине “Северна Митровица”, Ерден Атић, који су присуствовали отварању ове акције” како је пренео информативни портал на српском језику, КОССЕВ, привржен сепаратистичкој страни.

Ако не би био политички потез, зашто би једну обичну акцију “отварали” политички представници? Да ли у сваком крају где спроводе такве акције, почетку присуствују политички званичници? Сасвим сигурно да не.

Користећи ситуацију у којој је допремање лекова за српске болнице скоро у потпуности онемогућено, сепаратисти желе да Србе увуку у свој систем иако и сами Албанци са Косова и Метохије за сваку озбиљнију болест одлазе на лечење у Београд.

Интеграцију Срба у сепаратистички здравствени систем помаже и Вучићева власт из Београда чији је режим изградио администартивне прелазе а затим 2014. године и омогућио постављање сепаратистичке тзв. “Царине” која онемогућава допремање лекова како би Срби били принуђени да се лече “тамо где живе” а где је преко “Српске листе” власт у потпуности предата албанским сепаратистима.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *