Не дозвољавамо да се судије више крију иза народа!

До сада су се судије при изрицању пресуде позивали да то чине „У име народа“, јер од народа црпе кредибилитет да свима у нашој зајединици суде. А како суде – зна већина која је рад правосудног система осетила на својој кожи!

Одавно судије правду не деле у име народа, већ у име личног интереса (привилегије, приходи, посебни приходи, награде, корупција), интереса организоване криминалне групе (политичке, полицијске, Удбе, ванпарламентарних центрара утицаја), и интереса страних организација и алата малигних утицаја (НВО, страних служби, великих компанија, фондова, инвеститора).

Нико у Србији није заштићен од катастрофалног правосуђа. Па чак ни сама држава коју је нечињење Уставног суда довело у стање свеопштег распада. Грађани не желе да буду део криминалног окупационог система, а свима над главом виси зарђали правосудни мач који може да им одсече главу, и фигуративно и физички, онога тренутка када о томе одлучи неко иза завесе.

Одбрана свакоме може бити ускраћена или изиграна на разне начине, па свако може постати жртва система и остати без имовине, бити опљачкан, затворен, може и да нестане, на слободи, у притвору, у затвору, а да за то нико законски не одговара. Судије шаљу старце на робију због петарди, а најтежи криминалци и убице слободно шетају Србијом оденути милијардама и ореолом патриота.

То је стање брутално организованог логора, у коме логораше чувају државни мафијаши са неограниченим материјалним привилегијама којима купују апсолутни имунитет од било каквог процесуирања.

У болесном систему који нас живе меље, један од четири најважнијих зупчаника су судије. Својим су поступцима показали да нису део народа  и да зарад личне користи масовно злоупотребљавају поверену им дужност. У служби су мафије, издајника и окупатора Србије.

Стога, не дозвољавамо вам више да се позивате на народ!

У својим пресудама позовите се на шта год хоћете али на народ више немате право! Одузимамо вам дозволу да судите у име народа, јер нисте у стању да судите ни по закону! А тек шта урадисте Уставу!

Не дозвољавамо да се више кријете иза народа и стварате илузију да имате овлашећење. Више га немате! Од данас вас народ основано лишава права да користите његово име у својим пресудама.

Захтевамо измену:

  1. ЗАКОНА О ПАРНИЧНОМ ПОСТУПКУ (“Сл. гласник РС”, бр. 72/2011, 49/2013 – одлука УС, 74/2013 – одлука УС, 55/2014, 87/2018, 18/2020 и 10/2023 – др. закон) да се у члану 355, став 2, брише се „назначење да се пресуда изриче у име народа”.
  2. ЗАКОНИКA О КРИВИЧНОМ ПОСТУПКУ (“Сл. гласник РС”, бр. 72/2011, 101/2011, 121/2012, 32/2013, 45/2013, 55/2014, 35/2019, 27/2021 – одлука УС и 62/2021 – одлука УС) да се у члану 428, став 2, брише се „назначење да се пресуда изриче у име народа”.

Дисклејмер* Одлагање спровођења овог захтева од стране Народне скупштине Републике Србије не одлаже извршење ове одлуке од стране народа!

У Београду, 01.10.2024.

Покрет МОБА


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *