Ускоро наставак “дијалога” у Бриселу у ком се Србија једнострано бори за мир и стабилност док губи своје територије а Курти ликује.

Пековић захтева проширење територије северног дела Косовске Митровице као предуслов за отварање моста.

Главни преговарач Србије Петар Петковић инсистирао је на демаркацији катастарских граница као предуслова за отварање моста преко реке Ибар.

Петковић је после састанка у Бриселу инсистирао на разграничењу на подручју Суходола.

Захтевамо поштовање споразума, где инсистирамо на разграничењу на подручју Суходола као предуслова за отварање моста“, рекао је Петковић из Брисела, преноси „Коссев“.

У уторак је одржана следећа рунда дијалога сепаратиста на окупираном Косову и Метохији и Србије, на нивоу главних преговарача.

Петковић је оптужио да Бесник Бислими није желео да одржи трипартитни састанак. Слично, Бислими је оптужио Петковића да не жели трипартитни састанак.

„Он је одбио да се састане са представницима Београда, јер смо инсистирали на темама као што су ЗСО, пошта и питања имплементације Охридског споразума. Замислите када неће да прича о овим битним стварима”, рекао је Петковић.

Петковић и Бислими су имали билатералне састанке са емисаром ЕУ за дијалог Приштина-Београд Мирославом Лајчаком.

Петковић је рекао да је Лајчаку представио мере које је најавио председник Србије Александар Вучић.

„Ово су свеобухватне мере заштите за српски народ на Косову и мере за оживљавање процеса дијалога који су нам преко потребни. Само кроз дијалог можемо наћи компромисно решење”, рекао је Петковић.

Он је рекао и да је Лајчаку предао “списак свих ухапшених Срба, политичких затвореника”.

„Иако смо имали гаранције САД и ЕУ да нико ко је био на барикадама неће бити ухапшен, десило се супротно“, рекао је Петковић.

Петковић је рекао да ће данас бити одржан састанак са представницима НАТО-а у вези са мостом преко реке Ибар.

„Разговараћемо о теми моста, али из угла безбедности, посебно да у посебној презентацији укажемо на све опасности које постоје ако Курти крене да једнострано отвара мост. То је немогуће, јер је НАТО присутан на том мосту и зато је важно разговарати са њима“, рекао је Петковић.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *