На каналу Глас Јавности гостовао је Мирослав Паравиња, дипломирани економиста и један од оснивача покрета МОБА.

Изеђу осталог Паравиња је сагласан са студијом економске исплативости рударења литијума коју је сачинила група економиста из такозваног круга двојке. Прорачуни Мобе се разликују само у погледу унете цене литијума. Закључак је да нема економске оправданости пројекта и да ће уколико се настави пад цена литијума до нивоа од 6.000 евра по тони пројекат бити неисплатив и Рио Тинту.

Паравиња сумња да је намера евроатлантиста да еколошки девастира обе обале Дрине и тако исели српски народ. Власт успева да одржи какав такав ниво животног стандарда сталним задуживањем.

Правиња наглашава да се сви економски параметри се лажно приказују, а странци ћуте или хвале колонијалну економску политику која нас вуче у дужничко ропство и предају јавних предузећа и рудних богатстава, земљишта и природних богастава, шума и националних паркова. Све је дозвољено изузев развоја сопствене производње.

Србија је са преко 108 милиона евра већ презадужена држава, а власт наставља да пумпа буџет као би могла да настави задуживање за нове пројекте попут изградње стадиона и ЕXПА.

То је разлог због којег се буџет пумпа инфлацијом и приказује вишим него што јесте. Паравиња све то показује простом математичком и статистичком анализом. Сваки пунолетни становник Србије задужен је са преко 16.000 евра. Таква политика неминовно води ка банкроту, односно престанку исплате плата и пензија, закључује Паравиња.

Погледајте цео снимак на Јутјуб каналу Глас јавности.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *