Милун Миленковић ЛУНЕ, Дејан Пантић, Aлександар Влајић и Момир Вакић су оптужени за најгоре дело пред непостојећим судом у Пришини.

На окупираном Косову и Метохији за данас је било заказано припремно рочиште четворици оптужених Срба за паљење тзв. “канцеларија општинске изборне комисије” у Косовској Митровици.

Тзв. “оптужница” садржи и оптужбу да су Милун Миленковић ЛУНЕ, Дејан Пантић, Aлександар Влајић и Момир Вакић “здружено деловали у циљу остваривања терористичких циљева”.

Рочиште је одмах након почетка одложено за крај месеца jануара због непотпуних списа које су достављене адвокатима обране.

Бранилац Милуна Миленковића Лунета, адвокат Предраг Миљковић, након отказаног припремног рочишта је навео да је искористио прилику да понуди јемство у висини од 30,000 евра и да верује да ће тзв. суд донети позитивну одлуку.

“Искористили смо прилику па понудимо јемство, односно комбинацију двеју мера, јемства и кућног притвора у висини од 30,000 евра. Надам се да ће то убедити суд и тужилаштво да се Милун Миленковић неће одати бекству и да ће бити присутан током целог поступка”, нагласио је Миљковић.

Миљковић сматра да је Милун Миленковић спреман да се суочи са свим доказима и да нема разлога да бежи.

Љубомир Пантовић, бранилац Дејана Пантића, нагласио је да је тзв. Специјално тужилаштво створило ситуацију која није омогућавала да припремно рочиште буде одржано.

“Месец дана је протекло од подизања оптужнице, одбрани нису достављени комплетни списи, нису достављени списи преведени на српски језик и једноставно није могуће да се ми данас изјаснимо о оптужници”, нагласио је Пантовић.

Према речима Пантовића, браниоци су морали да инсистирају на одлагању рочишта и поред чињенице да се Милун Миленковић налази у притвору. Поновио је да нису постојали елементарни услови да данас ово рочиште буде одржано

Пантић је рекао да у достављеној оптужници, стоји да су сва четворица окривљених као саизвршиоци починили кривично дело извршење терористичког акта.

“Оно што смо могли на брзину да видимо, јер нам је оптужница уручена непосредно пре почетка ове седнице, мој први утисак је да је заиста тужилац ту прилично паушално тврдњу и тај диспозитив оптужнице навео. Рекао бих да нема никаквих доказа у том правцу. Оно што сам из образложења прочитао такође су ствари које, по мени, апсолутно не представљају озбиљне доказе на основу којих би неко могао да буде проглашен кривим и осуђен”, објаснио је Пантовић, бранилац Пантића.

Пред посебним одељењем тзв. Основног суда у Приштини за данас је био заказан почетни претрес за четворицу Срба који се терете за извршење терористичког акта. Међутим, рочиште је отказано услед достављања непотпуних списа предмета браниоцима оптужених.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *