Поводом обележавања 25. годишњице од почетка оружане агресије НАТО на нашу земљу, независна, непрофитна удружења Београдски форум за свет равноправних, Клуб генерала и адмирала Србије, СУБНОР Србије, Ветерани војнообавештајне службе Србије“ и Фонд дијаспора за матицу вас позивају на свечано отварање дводневне Међународне конференције под називом „Од агресије до новог праведног поретка“. Конференција се отвара у петак, 22. марта у 10 часова у Дому Војске Србије у Београду (ул. Браће Југовића 19) а завршава се у суботу, 23. марта.

Очекује се да ће на Конференцији, поред представника државних органа, верских институција и организатора, говорити и бројни гости из земаља са свих континената. Међу њима су Палаб Сенгупта, Индија, председник, и Танасис Пафилис, генерални секретар Светског савета за мир (World Peace Council – WPC); гости из Русије међу којима су Јевгениј Примаков, директор Федералне агенције за питања ЗНД, сународника у расејању и међународну хуманитарну сарадњу, Константин Затулин, депутат Руске Државне думе, академик САНУ, Јелена Гускова; проф. Сергеј Бабурин, ранији потпредседник Руске Државне думе; гости из Кине, на челу са проф. Тао Тао, замеником Генералног секретара Кинеског народног удружења за мир и разоружање (CPAPD); Петр Бистроњ, посланик немачког Бундестага; Жак Огар, из Француске, аутор књиге «Европа је умрла у Приштини»; Фернандо Гонзалес Љорт, из Кубе, национални херој и председник Института за пријатељство међу народима; проф. Јан Оберг, из Шведске, познати научник, уметник и педагог; Волфганг Ефенбергер, историчар из Немачке; Џин Тоши Маразани Висконти, ауторка из Италије, као и многи други.

Програм обухвата још:

Изложбу фотографија, отварање, четвртак, 21. марта, у 18 часова, у Дому Војске Србије
Међународну смотру документарног филма, од 22. до 24. марта, Југословенска кинотека. Отварање, у четвртак, 22. марта у 19 часова.

Међународни меморијални маратон Београд – Српско војничко гробље Зејтинлик (Грчка). Старт у недељу, 24. марта у 10 часова, Плато Храма Светог Саве

Полагање цвећа код споменика деци жртвама агресије, Парк Ташмајдан, недеља, 24. март, 11 часова и код споменика свим жртвама агресије НАТО „Вечна ватра“, Парк пријатељства, Нови Београд, истог дана у 12 часова.

Информативна служба Београдског форума


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *