Покрет Народна Држава, након представљања јавности акционог плана ради почетка процеса враћања Србије у Уставно правне оквире, а заустављање агенде којом Србија улази у још чвршћи колонијални загрљај, позива јавност, све заинтересоване групе грађана, покрете, појединце да се уз све могуће измене и допуне придруже том акционом плану.

Београдски протест против рударења литијума,као пуцањ у празно завршио се перформансом амортизације и разочарења народа, а промовисање нове политичке снаге која треба да буде још један учесник на будућим изборима. Од тог дана, завладала је конфузија,одбијање јасне платформе, неразумевање како треба народна воља да се политички артикулише, па се често може чути и авантуристички приступ садржан у покличу за мном, лутања са захтевима, очекивање да неуставни изабрани председник, посланици народне скупштине, потом и Владе (избори нису одржани на КиМ, а Устав јасно каже да је Србија једна изборна јединица) да донесу закон о забрани рударења литијума који би неуставну владу обавезивао?!

Мора нам бити јасно да је режим у Београду потписао ИПАП и ИПАП +споразуме који Србију дефинишу као суштински део безбедносног простора НАТО, без формалног чланства, и да би неодговорно поступање, одсуство јасне и свеобухватне стратегије довело до реакције НАТО пакта ради смиривања тензија, а позвали би се на поменуте споразуме.

Покрет Народна Држава, предложеним акционим планом, са захтевом о прелазном периоду техничке Владе, жели да створи нову реалност, заштити државу од агресивне реакције, у нашој земљи доминантног међународног фактора, и тако добије неопходно време за стабилизацију државе и припрему свих процеса који нас чекају, од заустављање растакања нашег суверенитета на Косову и Метохији, заустављање рударског десанта, отварања свих законских процедура и истраге свих лица која су Србију довели у подређен положај надгледане државности, припрему нових избора.

Већ смо сада у том процесу потпуне колонизације Србије након посете председника Француске, који је као светло оријента дао печат на првих 12. година режима Александра Вучића, и отварања простора за нових 12. година које са собом доносе и промену политичког система Србије и промену Устава.

Времена нема пуно, захтева пуну озбиљност, разумевање комплетне слике у којој је заглављена Србија. Разуман приступ са Српског становишта не значи одсуство одлучности, напротив, подразумева одлучност, снажну вољу да се без обзира на нагомилане проблеме, корак по корак као држава и друштво извлачимо из овог подређеног положаја. Време је за Српску мудрост, слогу и снагу.

Живот има смисла само ако га живи слободан човек.

Покрет Народна Држава, потписује текст


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *