Кијевски портал „Лига.нет“ пише: Влада Србије је у марту 2024. обезбедила помоћ Украјини у износу од 32,4 милиона долара (милијарду гривни). Министарство финансија Украјине није извештавало о добијеној помоћи из Београда.

Влада Србије обезбедила је Украјини помоћ у износу од 32,4 милиона долара у марту 2024. године, саопштила је у петак прес служба Народне банке Украјине.

„У марту 2024. 32,4 милиона долара је пребачено на рачун Министарства финансија из Владе Србије“- наводи НБУ у свом одговору на захтев портала ЛИГА.нет.

Министарство финансија Украјине редовно објављује информације о средствима добијеним од међународних партнера, али није извештавало о добијеној помоћи из Србије.

Србија, за разлику од већине европских земаља, одбија да се придружи санкцијама Русији, објашњавајући то сопственим економским, гасним и нафтним везама са њом. Истовремено, Србија је пружила хуманитарну помоћ Украјини и није блокирала продају муниције преко украјинских посредника.

У августу 2023, украјински председник Владимир Зеленски састао се са Александром Вучићем, председником Србије, на маргинама самита Украјина-Балкан у Атини.

Вучић и Зеленски/ИНСТАГРАМ АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ

(Текст је преузет са портала НСПМ а на основу оригиналне публикације на украјинском ЛИГА.НЕТ порталу)


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *