Велики петак. Кошаре. Започео је јак непријатељски напад на српске војнике. Тог страшног 9.априла на удару се нашло 13 наших војника смештених на врху Маја Глава. Њих је опколило неколико стотина терориста и засуло их пакленом ватром.Наши су пружали отпор али је непријатељ на то одговарао још снажније.

Војник Драган Грубић звани Груби досетио се како да надмудри непријатеља.

Почео је гласно да издаје наређења непостојећим војницима:

Леви батаљон више напред, нема чекања! Турци, дошао вам је црни петак!

То је збунило Албанце који су знали српски. Груби је ову обману изводио мајсторски, а када се осврнуо, видео је да се његови саборци гласно смеју с подигнута три прста. Док је збуњени непријатељ ишчекивао напад, српски војници су брзом акцијом почели да се извлаче из албанског обруча. Легендарни Иван Васојевић звани Јагуар пуцао је на непријатеља док су се остали повлачили пузећи ка резервним положајима. У тим одсудним тренуцима Груби није хтео да остави свог брата Јагуара који се жртвовао за све њих. Устао је попут гепарда потрчао кроз борову шуму, док су око његових ногу летели непријатељски меци. Хтео је да минобацачем, који се налазио недалеко на резервном положају отера непријатеља и тако спасе Јагуара. Док је трчао избегавајући метке,угледао је величанствену сцену какву је видео само на филмском платну: његов другар Небојша Џамић, српски Рамбо, стоји са митраљезом у рукама и пуца у непријатеља. Није се обазирао на метке који су летели око њега. Мислио је једино о томе да заштити своју браћу Јагуара, Грубог, Дражу, Остоју, Чкреба, Кривокућу и остале.

Када је стигао до минобацача, Груби је чуо како преплашени терористи и даље жестоко пуцају на њихов стари положај. То је био јасан знак да су насели на трик и поверовали како су напали огромну српску војску. Није оклевао, почео је да испаљује мине на њихове положаје и из строја избацио велики број непријатеља, који су се повукли..

Боже, Твоја је воља да 13 српских витезова разбије огромну терористичку војску!

Помислио је Груби, прекрстио се и немо захвалио Творцу…

Аутор: Милан Бојић


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *