Морослав ЛајчакМорослав Лајчак

Изасланик Европске уније за дијалог Београда и Приштине, Мирослав Лајчак, допутовао је данас у Приштину. Главни разлог његовог доласка, како је казао данас медијима, био је договор састанка шефова преговарачких тимова наредних дана.

Казао је и то да су остала питања на састанку са Бесником Бисљимијем била – примена Европског предлога, као и примена уредбе тзв. централне банке “Косова” о готовинским плаћањима.

Специјални изасланик Европске уније за дијалог Мирослав Лајчак изјавио је да је са Бесником Бисљимијем разговарао о имплементацији Охридског споразума, о уредби “цбк” о динару, и рекао да ће наредних дана сазвати састанак главних преговарача Београда и Приштине у Бриселу.

На свом налогу на платформи Х, Лајчак је поставио објаву:

“На “Косову” за важну и детаљну дискусију о Дијалогу са првим тзв. “замеником председника” Бесноком Бисљимијем. Нагласио је потребу да се без одлагања имплементира Споразум о путу нормализације и позабавио хитним питањима која утичу на дијалог. Договорили смо се да ускоро наставимо нашу дискусију.”

Иако је јасна порука Лајчака, као и осталих западноевропских представника умешаних у преговорима о нашој јужној покрајини, иако је Вучић свестан да они сматрају и доживаљавају сецеонисте као легитимну власт и полазе од тога у свим преговорима, српски велеиздајник Александар Вучић и даље прихвата преговоре без сарадње са нама наклоњеним странама.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *