Морослав ЛајчакМорослав Лајчак

Специјални изасланик Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак поручио је да пажљиво прати дешавања у вези са одлуком тзв.цЦентралне банке никад драве тзв. “Косова” о готовинским трансакцијама, која посебно погађа Србе.

Лајчак је на свом Фејсбук налогу, сумирајући претходну седмицу, подсетио да је у Београду и Приштини разговарао о актуелној ситуацији и наредним корацима у дијалогу.

“Почев од понедељка гледајући на продуктивну недељу која је пред нама.
Прошле недеље сам кренуо на путовање у Београд и Приштину како бих са својим партнерима разговарао о тренутном стању и наредним корацима у Дијалогу.
Почевши од Београда, срео сам се са председником Александром Вучићем и главним преговарачем Петром Петковићем. Настављајући своје путовање на Косово, састао сам се са Османи да је обавестим о дијалогу, као и са Куртијем и Бесником Бислимијем. Наравно, разговарали смо о Дијалогу, а дотакли смо се и тренутног стања односа ЕУ- тзв. “Косово”.

Размишљајући о путовању, дубински разговори са лидерима и главним преговарачима са обе стране били су благовремени и важни, што нам је омогућило да изразимо своја очекивања за наредне месеце и да разговарамо на чему ћемо радити.

Ова недеља почиње заузето за мене јер мој тим и ја пратимо моју посету, фокусирајући се на тренутну динамику процеса нормализације. У том контексту, такође пажљиво пратим дешавања у вези са недавном тзв уредбом тзв. централне банке тзв. Косова о готовинском пословању, која посебно утиче на српске заједнице које живе на на тзв. Косову.

С друге стране, ове недеље ћу такође отпутовати у Фиренцу, где предајем као хонорарни професор на Европском универзитетском институту о различитим аспектима Западног Балкана.”

Интересанто за шта је све овог човека плаћају. Зарађује на патњи српског народа.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *