Срђану Лазовићу (48) из Лепосавића који је ухапшен под сумњом да је наводно починио кривично дело ратни злочин против цивилног становништва, такозвани сновни суд у Приштини одредио је притвор у трајању од 30 дана, потврдио је његов адвокат Предраг Миљковић.

Миљковић је након седнице о одређивању притвора, испред тзв. основног суда у Приштини, истакао да се Лазовић сумњичи за наводне ратне зличине у околини Малишева и неких места у околини Клине.

„Ми смо смо данас приговорили оваквом захтеву тужилаштва, захтеву за одређивање притвора. Сматрамо да је исти неоснован. Решење о покретању истраге је на јучерашњи датум, што значи да је истрага званично покренута јуче, а Срђан је ухапешен прекјуче. Сведоци су саслушани марта и априла месеца. Ми смо овоме приговорили, јер не знамо у којој истрази су ти сведоци саслушани. Немогуће је да сведоци и докази из једне истраге буду на овај начин коришћени у овој истрази. Постоји много нејасноћа“, рекао је Миљковић.

Такође, истакао је да тзв. тужилаштво сумњичи да је Срђан Лазовић човек са слике која кружи медијима већ неколика дана, што како каже, није истина.

„Ми смо данас донели довољно доказа да докажемо да то са слике није Срђан и током целе ове истраге надам се да ћемо убедити и суд и тужаилаштво. Данас смо донели бројне доказе из којих се види да Срђан нити је био припадник полиције за време рата, нити је био у околини Малишева или Клине за време рата. Ипак, суд је одлучио да му одреди 30 дана притвора што је постала већ стандардна процедура против свих окривљених у оваким прдметима“, рекао је Миљковић.

Лазовић је ухапшен 27. јуна у Кратини, код Лепосавића, када се са породицом враћао из Рашке. Такође, извршен је и претрес његове куће.

Супруга ухапшеног, Марија Лазовић, изјавила је након његовог привођења да се на фотографијама које су објавили поједини медији на албанском језику уопште не налази њен супруг, истичући да он никада није био у Ђаковици, за шта постоје докази, али да је он и поред тога ухапшен.

Извор: Косово Онлајн


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *