Албански држављанин, Никола Џуфка (Blazhde Xhufka) који се лажно представља као свештеник на свом Фејсбук профилу објавио фотографије са сусрета са распопом Мирашем Дедеићем на Цетињу, као и провокативну фотографију начињену испред Цетињског манастира на којој је скрштеним длановима начинио алузију на албанског двоглавог орла. У опису фотографија лажни свештеник Џуфка написао је.

,,Имао сам част да се сусретнем са митрополитом Црногорским, његовим преосвештенством Михаилом. Био сам изненађен чињеницом да његово преосвештенство савршено познаје Албанску Цркву и до детаља живот и дјело Фан Нолија. Црногорска црква је независна од српске демонске цркве. На овом састанку разговарали смо о суштинским стварима за будућност двије цркве: албанске и црногорске. Међусобно смо размијенили савјете, али његова главна порука је била: Албанци заслужују националну цркву далеко од српске и грчке, те да су албанци већински муслимански народ, али да је албанска црква срце албанаца. У свакој земљи у којој се говори албански мора постојати албанска црква, нпр. На Косову, Сјеверној Македонији, Црној Гори, Цамурији. Aлбанска православна црква Елбасана је духовни, вјерски и патриорски центар Албанаца свуда”.

Такође, Џуфка је на објавио и фотографију са доскорашњим премијером Дританом Абазовићем, написавши: ”Братски састанак са Дританом Абазовићем на којем смо разговарали о Албанској националној Цркви Елбасан, Фан Нолију и будућности Албанске цркве у Црној Гори.”

Џуфка је нашој јавности постао познат након инцидента у манастиру Високи Дечани када је покушао да сними неку од својих шовинистичких порука које иначе врло често објављује.

Албанска Православна митрополија Елбасана је путем званичног сајта радија ”Васкрсење” упознала је јавност да је ријеч о варалици и лажном свештенику. У Албанској јавности Џуфка је познат по разноврсним скандалозним изјавама, пуним националне мржње и идејама о протјеривању архиепископа Анастасија из Албаније, о оснивању косовске цркве.


Косово и Метохија су Срце Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *