Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров изјавио је на састанку ОЕБСА у Скопљу како је НАТО отео Косово од Србије агресијом и бомбардовањем 1999. године.

Сергеј Лавров, шеф руске дипломатије стигао је у данас, у среду 30. новембра, у Скопље на самит ОЕБС-а!

ОЕБС се налази у жалосном стању, перспективе нису јасне, поручио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров на састанку министара Организације за европску безбедност и сарадњу у Скопљу у Северној Македонији.

Шеф руске дипломатије је напоменуио да је:

“НАТО је 1999. године извршио грубу агресију бомбардовањем Југославије услед чега је Србији отето Косово, без референдума.”

Лавров је додао:

“Западне политичке елите узеле су на себе право да користе ОЕБС у корист интереса НАТО-а, а експанзија НАТО на исток је један од фактора нарушавања безбедности у Европи. Они који су потписали Минске споразуме признали су да су њима желели само да дају Украјини више времена да се припреми и ојача за сукоб са Русијом. “

Шеф руске дипломатије истиче:

“Када сам питао америчку страну прошле године како коментаришу то да не смеју да јачају своју безбедност на рачун безбедности других, нисам добио одговор.

У напорима да униште руску економију западни сателити су увели хиљаде санкције против Москве , истиче Лавров и додаје да се ЕУ у тој игри послушно покорава.”

ЕУ је одбацила првоначалне циљеве својих твораца и не ради у добробит народа, већ се претворио у агресивни блок, казао је Лавров.

“Они који треба да обезбеде слободу медија ћуте када их питамо зашто се гасе сви медији који пишу оно што се не слаже са идеологијом запада. Кијев је у искорењивању свега руског превазишао све,” нагласио је Лавров.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *