У центру Косовске Митровице, у близини трга Кнезу Лазару, данас је постављен штанд на ком су грађани наставили са потписивањем петиције са захтевом за укидање забране српске робе.

Петиција је покренута у понедељак, када су привредници са Севера одржали протест због поменуте одлуке, али и због интензивног одузимања српске робе у протекле две недеље од стране такозване “косовске” полиције односно такозване “царине”.

„Грађанска петиција! Захтев од свих релевантних органа да се поново и неометано омогући увоз све врсте робе произведене у Србији“, великим је словима гласила парола на штанду.

Ипак, лице које је данас водило процес потписивања петиције, а које није желело пред камере, нити да потврди свој идентитет – није имало додатне информације о томе како ће даље тећи прикупљање потписа, односно да ли ће се исти штанд постављати и у наредним данима и у ком термину.

Кратко нам је ово лице казало само то да је до сада преко 1,000 људи петицију потписало.

Душан Гашић, један од покретача петиције, раније данас је за Радио Митровица Север потврдио да ће штанд на истом месту бити постављен до петка – од 12 до 15 часова.

Гашић је у дану протеста казао да ће она на крају отићи на адресе такозваних косовских званичника, а њену копију потом ће послати и представницима међународне заједнице, са којима ће затражити и личне сусрете.

Извор: КоССев


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *