У емисији, МИ НЕ ЖЕЛИМО РУДАРЕЊЕ КАО ОБЛИК РАЗВОЈА СРБИЈЕ, за Феникс ТВ, говорио је Душко Кузовић.

Кузовић је објаснио да морамо ухватити паликућу који поставља пожаре, а не изнова и изнова гасити пожаре и такође појаснио улогу актуелне опозиције у Србији:

“Србин никада у историји није ишао да гаси пожаре, него је прво јурио паликућу, па спречио од даљу појаву пожара, а тек онда ишао да гаси тај пожар. Али наши, такозвани опозициони политичари, они су уствари политичари режима, на привременом раду у опозицији, кажу, “не, не, не, не, пустите ту традицију, нећемо јурити паликућу, нека он мирно пали пожаре, ми идемо да гасимо пожаре”.

И онда дођете на терен, где гори неком мученику кућа, гори сено, разумете, гори штала, гори ливада, гори пшеница, а он каже “е, сада, како политички коректно да решимо овај проблем.”

Овај мученик тамо плаче, зна да му је крај дошао, разумете, а овај каже “како ћемо, шта ви мислите колега академиче”. А он каже, “па не знам, могао би једно двадесет минута да Вам причам о томе, а онда, шта ви мислите господине професоре београдског факултета”, а он осамнаест минута причао, овамо пожар спржио целу њиву са пшеницом, а они тамо држе, па каже, “па ево ми не можемо ништа, пожар је већ готов, зовнућемо хеликоптере, разумете, а тај хеликоптер ипак две тоне воде. То је као кад наспеш чашу воде на сено које гори. И то је тај уствари циркус.

И шта хоћу да кажем, након овако дугог увода? Не верујте никоме, не верујте ни мени. Када вас неко позове на протесте и ако се решите изађете из куће, будите женско, онако како је то традиција у Србији. Кад изађете на улицу, кад кренете да решавате проблем, не одустајте док га не решите! Тако решавате проблем, оним средствима који дају ефекат у пракси.

Ако је то песма, супер. Окупацију ћемо решити песмом. Јел, да? Ако је то шетња, па то је дивно. Стрељачки вод који тамо стоји са багерима и којекаквим агентима да крену да нас убијају, ми ћемо то решити шетњом. Па то је дивно. Мислим, шетање опанака је можда чак једна тежа варијанта наше историје. Ако можемо да решимо проблем ватреним говорима, па то је дивно. Ако ћемо да отерамо окупатора “ватреним говорима”, то је дивно.

Ако можемо да отерамо окупатора који је ту дошао да нам семе затре, да нас расели и да нас опљачка, тиме што ћемо изаћи на изборе и заокружити право решење. Извињавам се што сам овако саркастичан, онда је то супер. Али ми сви знамо да је то немогуће. Они нису дошли ту са честитим намерама. Они нису ту да би поштовали. Они су ту дошли да нас опљачкају, да нам одведу људе у робље, да нас раселе. То је истина!”

Решење проблема, наглашава Кузовић, можемо наћи у историји:

“Е како се тај проблем решава, отиђите у историју, питајте бабу, деду, сигуран сам да они знају. Питајте их како се то некада решавало. Немојте да питате професоре историје, они ће вам причати о џендер филозовији, о родовима, а не половима и шта све не. Уосталом, немојте питати ни атеисте, немојте питати ни верске екстремисте. Питајте људе који су нормални, којима медији и образовање нису попили ум. Питајте оне којима је Србија још у срцу, шта треба да се ради. Наћићете такве. Одговор је нажалост, страшан и сваки дан ће бити све скупљи и скупљи, али то је нешто што ми морамо, морамо да одрадимо.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *