Зграда СКН Савски венац/ Фото: Служба за катастар непокретности Савски венацЗграда СКН Савски венац/ Фото: Служба за катастар непокретности Савски венац

Професор Др Душко Кузовић говори и проблемима и парадоксу у СНС катастру:

“Случај који сам видео пре неколико дана у катастру Савски венац. Једна госпођа је дошла и тражила је да јој се исправи грешка у броју куће и броју стана које је који је добила из решења из катастра. Значи то је грешка из катастра. Да би она то урадила, она је морала дан пре тога, да зовне телефоном, да закаже пријем на шалтеру. Након тога кад је дошла на шалтер они су јој рекли, “Ми не можемо да примимо од вас тај документ. Већ тај документ за Ваш захтев морате да поднесете преко Е-шалтера.”

Шта то значи, па то значи да је жена јуче изгубила дан. Данас је узела слободне сате, неплаћене, да би јој неко саопштио информацију да она мора да се обрати катастру преко Е-шалтера јер више грађанин не може да дође на шалтер и да каже који има проблем ида га реши на лицу места.

То је на пример, један аспект проблема. Шта је онда даље? Она више не може да комуницира са том службеницом, иако се испричала са њом у катастру, већ мора да оде код неког адвоката који има приступ Е-управи, да он уместо ње поднесе тај захтев и да му плати. Отприлике, то је у Београду, око 24. 000. И да плати том адвокату, да би тај исти захтев дошао на тај шалтер где је она била.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *