У разговору са Велибалдном Ерићем, Др Душко Кузовић је објаснио колико је актуелна власт задужила Србију и колико је сваки грађани појединачно дужан.

“Непристојно је да дозвољавате да за водовод у Бабушници који кошта 100 000 евра, Београд тражи референдум, а за изградњу ЕКСП-а који кошта 18 милијарди евра, најмање, је довољна само одлука владе. Ма, јел да?

Према томе, ако неки сеоски водовод или асфалтирање сеоског пута, да би се увео самодопринос, тражи референдум, зашто не треба референдум за задуживање од неких 18 милијарди евра? Па то вам је 3000 евра по глави становника. Значи, сутра неко дете кад се роди, ја мислим да би требао да дође син Александра Вучића, и Ане Брнабић да каже, тето, ево ово је чек који је послао мој тата твом сину или ћерки да то треба да плати у наредних десет година. Она каже, па оно се тек родило. Шта да радим, изашао нови Ферари, нови модел BMW-а, има фантастичан стан у Монте Карлу, требало ми, шта да кажем, то је то.

Извињавам се што сам саркастичан, али, то је истина. Само због ЕКСП-а свака жива душа у овој земљи, искључујем, псе, мачке, говеда и овце, значи све остало ће бити задужено са најмање 3 до 4 000 евра, за почетак. А Богами, видећемо и даље. Да не говорим од оних 120 милијардни који су већ сада задужили. То је преко 20 000 евра. Тако да сваки од нас, ни крив ни дужан, је практично задужен 25 000 евра које мора да врати.

25 000 евра у наредних десет година, то вам је сваке године по 2 500 евра, па ви видите. А колика вам је плата, то ви најбоље знате. Према томе, глупо је дозволити да страдате, тако што ћет бити успавани. Значи, ако већ треба да страдамо, да страдамо на ногама, пружајући отпор, а не дан нас хиљаде спроводи десет војника са јефтиним пушкама на кланицу. То је по мени бесмислено и недостојно нас Срба.”


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *