У емисији, Душко Кузовић – Разоткрио Вучићеве игре!, за Јутјуб канал Славија инфо, говорио је Душко Кузовић, архитекта, председник Скупштине покрета МОБА.

Водитељ емисије, Љубомир Стефановић, је на самом почетку поставио питање Кузовићу о најављеној изградњи националног стадиона за које режим у Београду тврди да ће коштати око 900 милиона евра:

“Најављена изградња националног стадиона, за сада тврде да ће коштати око 900 милиона евра. Како видите то? У исто време, у Мароку се гради статион са 115 хиљада места. Значи, малтене дупло већи него што је наш статион, који ће коштати 470 милиона. Наш стадион је копија стадиона Athletic Bilbao-а, стадиона San Mamés коштао је 211 милиона. Како је могуће да код нас пролазе такве ствари? Да је цена не увећана неколико процената, 3, 5, 7, 10 посто на ове велике цифре, него увећана неколико пута и да све то пролази, да нико на то, ајде режим, јасно је то да су они део тога, али да опозиција, па и независни интелекуталци, да нико не каже, људи није нормално да нешто кошта четири пута више него у некој другој земљи.”

Кузовић је почео са косовским дисклејмером и објаснио да чланови покрета Моба прихватају да говоре о свим темама, али да су Косово и Метохија и даље питање број један:

“Ми смо се договорили у Моби да сваку емисију крећемо са косовским дисклејмером, а то значи да прихватамо да говоримо о свим темама. Нарочито Александар Вучић воли да стално убацује покривалице којима скреће пажњу са главне теме, а то је продаја све наше имовине на Косову и Метохији и један од највећих велеиздајничких поступака које је Србија икада видела у својој хиљадогодишњој историји.

Према томе, ми прихватимо да говоримо о свему другом, али се не заборавља да је Косово и даље питање број један, да је велеиздаја Косова и велеиздајник број један онај који је омогућио, у задњих четринаест година власти, да Косово, корак по корак, без испаљеног метка и оно шта непријатељ није успео крвљу, бајонетима, топовима, бомбама и томахавцима, он је успео захваљујући неколицини бедника који су прихватили да оловком предају нашу националну имовину. Према томе, њима ће бити суђено, кад тад.

Ја позивам Александра Вучића да поднесе оставку, а Моба и грађани Србије му гарантују поштено суђење. Уколико то не уради, ми ћемо принуђени да наставимо наш отпор и нашу борбу, докле год то буде било потребно и док не донесе резултат у пракси.

После уобичајног косовског дисклејмера, Кузовић се вратио на питање о стадиону:

“Да се вратимо на стадионе. Мислим да Александар Вучић у овом тренутку користи сваки могући начин, производи догађаје, на којима може да профитира и да заради. Једна ствар је да му треба новац за буџет, па преко тих великих, такозваних великих инвестиција, он ствара разлог да би повукао огромне транше кредита, а део тог кредита усмерава на куповну социјаног мира, јер је он практично довео привреду економије на нулу. Он је извршио ликвидацију економије у Србији. То јесте почето за време Демократске странке и после петооктобарског режима, али он је то успео да заврши и да можда удари последњи ексер у мртвачки ковчег који се зове српска економија.

Ако немаш економију, ако ниси власник тржишта, ако ниси власник банака, ако ниси власник производних капацитета, одакле ћеш да пуниш буџет? Па мораш да ствараш којекакве, такве илузије, преваре, да би одатле узимао новац и да би га усмеравао, и симулирао у неки привредни живот. У Србији не постоји привредни живот. Постоји пљачка коју спроводе стране компаније на различите начине, стране банке. И на крају крајева све то омогућавају стране владе.

Мислим да и тај стадио уствари има улогу да буде покривалица, да буде разлог за такозвану, неку привредну трансакцију, пословну трансакцију, где ће главни део отићи њима, у њихове личне буџете, а један део тог новца ће отићи наравно да се попуњавају рупе у буџету широм Србије. Мислим да то није паметно. Мислим на тај начин он буквално ликвидира, не само грађевинарство, већ ликвидира и последње трунке поверења народа у државу. Нама је потребно поверење у државу, поверење у заједницу, да би смо могли сутра да се бранимо.

Косово полако затвара причу, отвара нову причу, а то је Јадар, Рађевина, Колубара, Рековац, убациће Прешево и Бујановац и он ће кренути даље да растаче земљу. Тако да сви они који су рекли само да се реши Косово, све ће се завршити, није тачно. Нису били у праву, или зато што су били купљени или зато што су били идиоти. Та прича и разарању Србије се наставља и даље.

Тако да, та прича око стадиона коју Александар Вучић непрестано прича, па и та прича око ЕКСП-а су уствари само разлози где се неке нормалне ствари надувавају, пренадувавају, како би се задовољили проблеми у буџету и како би се задовољили њихови лични апетити.

Мене искрено чуди каква је то разлика у квалитету живота ако имаш сто милиона евра, или ако имаш шест милијарди евра. Како сам чуо да имају већ неки и да су то чак недавно славили. Ја се питам да ли су свесни да тај новац не могу потрошити, за свог живота. А са друге стране генеришу толико незадовољства.

Целу емисију можете погледати на Јутјуб каналу Славија инфо:


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *