Фото: Дејан Алексић

Велики број компанија које се налазе у државном власништву има велике дугове за струју. Међу 10 највећих је и Град Београд, чија дуговања према ЕПС-у износе око 804 милиона динара или 6,9 милиона евра.

Према званичним информацијама, овај дуг износи тачно 803.984.308 динара.

Такво је стање било 10. јуна, када је направљен пресек. Ипак, из документа који је ЕПС објавио на свом сајту види се да је на самом почетку године дуг Града био око милион евра мањи, односно износио је 693,5 милиона динара.

Иначе, на новом списку 20 највећих дужника десиле су се неке интересантне промене – Телеком Србија више није на њему, што, како наводи Нова, не значи да нема дуговања. Та државна компанија је крајем прошле године дуговала око 11 мил ЕУР.

На овој неславној листи дужника, и даље прво место заузима Железара Смедерево у стечају, чији дуг премашује 4,6 милијарди динара, те износи готово 40 мил ЕУР. Потом, ту је Инфраструктура железнице Србије, Енергетика из Крагујевца, ЈП ПЕУ Ресавица, Политика…

На списку су такође ЈКП Топлана Бор, Београдски водовод и канализација, Инфостан, Београдске електране, панчевачка Азотара, Ватерполо клуб Партизан, који се иначе налази на 19. месту, а иза њега је, последњи на списку 20 највећих дужника, Тоза Марковић из Кикинде.

Листу фирми које су највећи дужници можете погледати на сајту ekapija.com.

Извор: ЕКАПИЈА


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *