Фото: КоССевФото: КоССев

„Ситуација у општини Звечан се стабилизовала. Као резултат тога, јединице из батаљона оперативних резервних снага мисије КФОР предвођене НАТО-ом више неће бити присутне у згради општине“, наводи званичник ове мисије НАТО-а.

Војници КФОР-а ће, међутим, „остати у том подручју“ и спроводиће редовне патроле како би “осигурали безбедно и сигурно окружење” за све људе који живе у општини Звечан, наводи се у у саопштењу.

Уз подсећање да КФОР обавља своју мисију на Косову и Меохији на основу Резолуције Савета безбедности УН 1244, још једном су поручули да им је циљ да „обезбеде безбедно и сигурно окружење за све заједнице које живе на Косову и слободу кретања, у сваком тренутку непристрасно“.

КФОР је трећа линија безбедносног одговора, након шиптарских терориста и ЕУЛЕX-а.

Из мисије НАТО-а поручују да са њима „блиско сарађују“.

Јединице КФОР-а биле су стациониране у општинској згради у Звечану, као и испред овог објекта још од маја месеца прошле године. Тада је дошло до сукоба између јединица ове мисије и окупљених грађана који су протестовали због насилног уласка специјалних јединица с циљем довођења нелегално изабраног шиптарског тзв. градоначелника кога су Срби бојкотовали.

Припадници КФОР-а били су стационирани од маја месеца прошле године и у зградама општина у Лепосавићу и Зубином Потоку. Они су, међутим, у претходном периоду напустили своје положаје и у овим општинама.

Са друге стране, шиптарски тероротист су и даље у општинским зградама, укључујући и ону у Звечану.

По незваничним информацијама сутра би требало да тзв. градоначелник (шиптар) дође у зграду општине на посао по први пут.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *