Фото: КимФото: Ким

Дамјан Шабић из Новог Бадовца нападнут је у петак на радном месту у маректу ЕТЦ у Грачаници од, како је рекао, стране мушкарца албанске националности. Тзв. полиција је ухапсила осумњиченог, пише Ким.

Тзв. полиција у Грачаници привела мушкарца албанске националности након пријаве од стране Шабића, а тужилац му је одредио меру задржавања од 48 сати.

Шабић у изјави медијима тврди да је нападнут на националној основи.

“Ја сам у том моменту радио на воћу и поврћу. Обратио ми се на албанском, питао је за поврће, нисам знао и рекао сам му – ‘извините, не разумем вас’. Питао ме је да ли знам енглески, ракао сам исто да не знам. Узео је поврће, ја сам измерио, отишао је а након сат, сат и по, поново се вратио у маркет у другој одећи, где ми се обраћа на српском – ‘другар, јел се познајемо?’. Ја сам одмах препознао особу”, прича Шабић.

Након неколико тренутака је, каже, уследио вербални и физички напад.

Почео је да ме псује, ухватио ме за руку. Било је насилно одгуравање по маркету, рекао ми је да изигравам патриоту, претио што не знам албански, претио је да ће ме убити и псовао српску мајку. Након тога ја сам се уплашио и почео да зовем обезбеђење. Обезбеђење ми је рекло да идем на своје радно место, ја сам отишао и то је било то”, пише Ким.

Шабић каже да је након овог инцидента одлучио да напусти посао у ЕТЦ-у, плашећи се за сопствену безбедност.

“Полиција је дошла у маркет, дао сам исказ. У понедељак сам дао отказ у маркету”, наводи Шабић истичући да након напада има модрице на руци.

Читав догађај је, каже, био напад на националној основи, те да не очекује да ће случај имати позитиван епилог, преноси Ким.

Извор: КоССев


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *