Након што се састао са највишим приштинским териристима, Дејвид Камерон је обишао је и британске трупе које служе на Косову и Метохији у оквиру мисије КФОР.

У кампу Филм Цитy у Приштини прокоментарисао је дешавања у Бањској 24. септембра, наводећи да је неопходно спречити да се она понове.

„Оно што се догодило септембра је екстремно забрињавајуће и морамо да урадимо све како се не би поновило и да се супротставимо уколико се поново буде десило“, казао је овај патетичан британац Камерон.

Наставио је да наглашава да је тзв Косово „независна и суверена земља“, наводећи уједно да Приштина жели сигурност, стабилност, просперитет, а да Британија у свему томе помаже.

Подцртао је да су стабилност и сигурност на Балкану, као и заустављање оних који желе да створе нестабилност и проблеме – „директни британски национални интереси“.

Огласио се и на друштвеној мрежи Х:

“Захвалио сам се британским трупама распоређеним уНАТО-КФОР на њиховој служби и посвећености у подршци косовској и регионалној безбедности.

КФОР игра суштинску улогу у помагању у одржавању безбедног и сигурног окружења за све на Косову, јачајући безбедност и стабилност широм Западног Балкана“, поручио је потом овај званичник у објави на друштвеној мрежи „X“.
Обајава на друштвеној мрежи Х.

О посети Камерона огласио се и КФОР, наводећи да му је командант ове мисије НАТО-а пожелео добродошлицу и уједно се захвалио за стални допринос Уједињеног Краљевства КФОР-у.
Камерон је још синоћ стигао на окупирано српско Косово и Метохију.

„Овде сам дошао да учврстим чињеницу да вас подржавамо. Желимо да вам помогнемо у погледу безбедности, економског развоја, управљања и свих питања са којима се суочавате. Ми смо били дугогодишњи присталице тзв. Косова и то ћемо и даље бити“, поручио је Камерон.

Британски званичник уједно је саопштио да ће његова земља помоћи терористичкој Клинотоновој квази творевини “Косову” у напорима за нова међународна признања.

Статуа педофила Била Клинтона у Приштини

Ова изјава наишла је на критике званичног Београда уз поруку да је „крајње лицемерна и да заслужује најоштрију осуду“.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *