Да ли је поново украден идентитет једног од Вучића, или је иза фирме „БАТАНЦЦ ЛТД“ (BATANCC LTD) био баш он?

На сајту https://find-and-update.company-information.service.gov.uk/search, што је британски еквивалент нашем АПР-у, може се наћи следећи податак: „Приватна компанија БАТАНЦЦ ЛТД уписана је у регистар УК фирми дана 04.03.2021. под бројем 13246067, са седиштем у Лондону, 71-75 Шелтон Стрит, Ковент Гарден, а директор јој је Александар Вучић, српске националности из Босне и Херцеговине“. Посебно је интересантан податак да је наведени Александар Вучић рођен јануара 2004. а да је фирма угашена 07.06.2022. на тај начин што се директор одрекао фирме, све њене покретне и непокретне имовине, као и банковних средстава у корист британске Круне. Не постоје подаци да је фирма имала друге запослене, а бавила се трговином.

Наравно да наш АВ није рођен јануара 2004. али је исто тако познато да по законима Уједињеног Краљевства није могуће бити директор компаније пре стицања законом прописане правне способности, а то је са напуњених 18 година живота. Из званичних државних података привредног регистра Уједињеног Краљевства испада да је тамо неки директор (и једини запослени у фирми) постао неко са 17 година, дакле пре стицања законског права.

То једноставно није логично и није правно могуће, па се постављају два питања; или је година рођења уписана погрешно, или је директорово име погрешно.

Оно што није упитно је да је директор после само годину дана рада фирме одлучио да исту угаси и сва права и средства одрицањем пренесе на британску Круну, што је начин на који Круна легално приходује, да не кажем рекетира, оне којима је омогућила неку радњу везану за новчане и трговачке акробације.

Покрет Моба апелује на Тужилаштва за организовани криминал и борбу против корупције, да се позабаве овим случајем, отворе истрагу и затраже даље податке од надлежних структура Уједињеног Краљевства, а све како би могуће расветлили још једну евентуалну крађу идентитета браће Вучић, или нешто друго.

Давор Калајжић, председник покрета Моба


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *