У Београду је ухапшено још једно лице због сумње на терористичко удруживање. Реч је о Игору Деспотовићу из Београда, рођеном 1999. године, који је пре две године већ хапшен због тога што је био администратор више милитантних група на интернету које су позивале на џихад.
  

Он је после тога наставио комуникацију са екстремистима, тако да је свакодневно имао комуникацију са убијеним терористом Жујовићем, због чега се сумња да је директно учествовао у логистичкој подршци и организацији овог терористичког акта. Акција полиције се наставља на више локација у Србији.

Деспотовић је хапшен и у акцији БИА 2017. године када је спремао терористички напад и објављивао поруке подршке Исламској држави, али и писао упуства за тровање немуслиманског становништва гасом “Сарин”!

Данас су му заплењена четири телефона, два фото-апарата са меморијским картицама и лаптоп рачунар. Такође, нађена су и три папира са нацртима под називима “Евакуација”, “Мапа” и “Замке”, а у телефону је био план насловљен са: “Тактике праведног терора – напад камионом”, у ком је детаљно описано како одабрати локацију и доћи до камиона или комбија.

Безбедњаци су му у стану нашли више од милион динара и 15.000 евра у кешу, а прегледом његових телефона и рачунара утврђено је да је на друштвеним мрежама био администратор неколико група исламских фанатика који су позивали на џихад у Србији.

Почело је разбијање терористичких вехабијских ћелија по Рашкој. Почели су претреси у Новом Пазару где је живео убијени терориста. Претреси се такође врше на више локација.

У Новом Пазару је извршен претрес стана где је боравио убијени терориста.

Такође је извршен и претрес куће у Младеновцу где је живео убијени терориста.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *