У раним јутарњим часовима 6. августа, измучене пребиловачке Србе, њих више од 500 који су неким чудом преживели сва мучења, усташки злочинци довели су до јаме Голубинке где су их пуних шест сати живе бацали у јаму.

Усташко оргијање, иживљавање и бестијалности над незаштићеним женама и девојкама, а посебно недужним девојчицама трајало је неколико часова.

Једина особа која се спасила и жива изашла из зграде основне школе, у којој су били затворени, била је Мара Булут која је сведочила да су усташе вадиле бебе из колевки, разбијали њихове глава о зидове учионица и набијали на бајонете пред очима њихових мајки, док су учитељицу Стану Арнаутовић више пута силовали њени бивши ученици Хрвати.

Након свих ових злостављања и мучења, усташе су потом пребиловачке Србе пребациле у силос код села Тасовчића, одакле су сутрадан, 5. августа, транспортовани до села Шурманци где су остали до јутра, мучени и малтретирани, без капи воде и хране.

Ни то им није било довољно, па су и наредних дана доводили преостале Србе из околних села и бацали у исту јаму, одакле су данима допирали јауци и плач, док је испуцала херцеговачка земља била натопљена српском крвљу. Месец дана је трајало злостављање, мучење, тортура, иживљавање и покољ, да би усташе на крају етнички потпуно очистиле Пребиловце, а потом населиле хрватске породице и промениле назив у Ново Село.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *