Носилац ордена за Одбрану и безбедност заслуженог током сукоба на Косову и Метохији током 1999. године, Ристић Звездан, позван је на церемонију организовану у Хали спортова у Куршумлији. Миодраг се попео на позорницу, пољубио српску заставу и након што је од министра Николе Селаковића примио борачку споменицу, Ристић се окренуо ка присутним ветеранима и раширио натпис на коме је писало: “КОСМЕТ ЈЕ СРБИЈА, ВУЧИЋ ЈЕ ИЗДАЈНИК”.

Одмах након завршетка церемоније, Ристић, иначе одборник у скупштини општине Куршумлија и заменик Немање Шаровића – председника “Покрета Љубав,вера,нада”, експресно је приведен у локалну полицијску станицу.

Ристићу су од стране инспектора на терет стављани “угрожавање безбедности, претње и позивање на неред”, што је он децидно одбио и остао при свом ставу да је Вучић издајник а да додела борачких споменика у току предизборне кампање представља срамоту и невиђену злоупотребу. После давања изјаве, Ристићу ипак није одређен притвор како му је прећено већ је пуштен је на слободу.

Извор: Правда.рс

Косово је Срце Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *