Русија је огорчена због непрофесионалног понашања француске делегације која је спречила седницу СБ УН о агресији НАТО на Југославију, саопштила је званична представница Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

Она је објаснила да је 25. марта француска делегација у УН у Њујорку, уз подршку других западних делегација, спречила одржавање седнице Савета безбедности, посвећене 25. годишњици агресије НАТО на Југославију, која је била одобрена у званично усвојеном програму рада СБ УН за текући месец.

“Са наше стране пристали смо на уступке и сложили смо се да се као говорник на седници позове представник секретаријата НАТО – организације која је директно одговорна за уништавање Југославије и стварање жаришта нестабилности на Балкану. Жалимо што је јапанска делегација која председава у СБ УН попустило Французима и одржала процедурално гласање о тачки дневног реда за коју су гласале Русија, Кина и Алжир. Остале чланице Савета биле су уздржане, између осталог и због притиска западних делегација”, наводи Захарова.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *