Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова. www.globallookpress.com © Petrov Sergey/news.ruПортпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова. www.globallookpress.com © Petrov Sergey/news.ru

“Након одлуке о забрани промета српског динара, чиме се локално неалбанско становништво лишава могућности да прима пензије и друге исплате, регионалне ‘власти’ су покренуле нову фазу ликвидације административних и привредних структура које нису под њиховом контролом, укључујући мрежу експозитура Поште Србије. Спроводе се незаконити претреси, одузимају се документи и готовина, притварају се запослени, измишљају кривични предмети…”, истакла је портпаролка МСП Русије Марија Захарова.

Захарова је додала да је тако “злочиначки режим ‘премијера’ Аљбина Куртија на крају прешао у активну фазу антисрпског етничког чишћења – на протеривање Срба са њихових огњишта”, напомињући да се Приштина нада да ће се на тај начин ослободити потребе да испуни своју обавезу, а то је формирање Заједнице српских општина. “Подстицањем Куртија и његовог терора Запад покушава да казни Београд за његову чврсту одбрану националног суверенитета и права на самостално одлучивање, као и за одлуку да одржава пријатељске односе са Русијом и другим земљама ван евроатлантске орбите”, додала је Захарова.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *