Ово нећете чути ни видети на РТС-у, Пинку, и на други јавним медијским сервисима. Било би лепо да народ у Србији чује шта Марија Захарова говори о бомбардовању 1999.

Бројне ратне злочине починиле су Сједињене Државеи њихови савезници под лажним изговором заштите косовских Албанаца. Кога Запад није „заштитио“ на овај начин?

Званична представница руског Министарства спољних послова Марија Захарова је нагласила да је „авијација НАТО-а претежно гађала цивилне објекте”, међу којима су: десетине хиљада стамбених домова и станова, више од 300 индустријских и енергетских објеката, укључујући рафинерије нафте, електране, далеководе, преко 350 саобраћајних и комуникационих објеката – аеродроми, мостови, железничка инфраструктура, бензинске пумпе, поште, око 50 здравствених установа, око 100 вртића, школа и универзитета, десетине историјских и архитектонских споменика, цркава и манастира.

Ипак, најстрашнији моменти напада из 1999. године били су напади на цивиле, а неки од њих су бомбардовање стамбених насеља у Алексинцу од 5. априла, ракетни напад на путнички воз Београд–Солун од 12. априла, напад на кинеску амбасаду у Београду 7. маја, напад на зграду Радио-телевизије Србије и њених запослених од 23. априла, напад на београдски Клинички центар “Драгише Мишовић“ 20. маја, напад на колону избеглица у подручју Ђаковице од 14. априла.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *