Специјални изасланик САД за Западни Балкан, Габријел Ескобар, изјавио је за “Глас Америке” да су споразуми које су Србија и тзв. “Косово” потписали законска обавеза за обе стране и да то да ли су потписани или не – не утиче на обавезу коју имају да их спроведу.

На питање како ће поступити након изречених позиција – Куртија да је спреман да прихвати и потпише нацрт статута за оснивање ЗСО, односно Вучића да неће прихватити било шта што подразумева фактичко признање Косова, Ескобар је одговорио да те две изјаве не одражавају реалност јер су споразуми правно обавезујући, што су, како је рекао, Вучић и Курти прихвати.

Он је навео да су се и Вучић и Курти обавезали пред Европском унијом и САД и да обе стране имају конкретне обавезе које треба да преузму на путу нормализације – тзв. “Косово” и Србија да признају тзв “косовске” царинске исправе, таблице, личне карте и друге ствари.

Поновио је да САД у потпуности подржавају дијалог и да је преостало само време и начин на који ће обе стране спровести своје обавезе.

Косово је Срце Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *