У Бриселу су у току одвојени састанци Александра Вучића и Аљбина Куртија са међународним дипломатама. Међутим, њих двојица се, како је потврдио јуче портпарол ЕУ, Петар Стано, неће састати.

И поред тога што још увек нема званичног саопштења о чему се на овим састанцима разговарало, уследиле су прве реакције. Међу првима je реаговао Еди Рама, поручивши да честита Куртију на прихватању „предлога ЕУ као оквир за наредне преговоре“.

Александар Вучић је пре доласка западних изасланика, навео је да је „начуо“ да долазе са новим планом. Мећутим након посете, казао je да не може да говори о детаљима разговора јер је, како је навео, такав договор тајан. Као и обично, Александар Вучић је напоменуо да ће састак бити тежак.

Са друге стране, дан касније након ове потврде, тзв “кoсовска влада” се сагласила са новим планом Европске уније, који укључује и нацрт за формирање Заједнице општина са српском већином, који су западне дипломате у суботу представиле челницима ткзв “Косова” и Србије.

Еди Рама се јавио на друштвеној мрежи Х и поздравио прихватање предлога ЕУ од стране Куртија, те позива да се сада одлучно крене ка решењу за формирање ЗСО.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *