Страдање породице Шутаковић је део једне много шире слике која нас директно уводи у најстрашнију причу, крајем 20. и почетком 21. века, о узимању органа, киднаповању, Жутој кући… И ово је део приче о Жутој кући. Побијени су, дакле, од шиптарских терориста и бачени на најстрашније место, на место које подсећа на пакао, да их тамо прекрије тама земље и тама заборава .

Пет чланова породице Шутаковић који су отети у јуну 1999. из родне Ђаковице од стране шиптарских терористa, есхумирани су 2019. године из масовне гробнице и то након двадесет година. У Пећкој Патријаршији је 26. августа било одржано опело, а 27. августа 2019. год, у Андријевици су сахрањени: Недељко и Даринка, као и њихова три малолетна сина Александар (1982), Ђорђе (1983) и Радован ( 1989) које су 12. јуна 1999. киднаповали па убили шиптарски терористи у њиховој родној Ђаковици коју нису стигли да напусте. Водили су се као нестали до 2019. године када су есхумирани из масовне гробнице.

Упокој, Господе, слуге Своје и подари им вечан помен и Царство Небеско.

Породица Недељка Шутаковића је била сиромашна, али је била за пример. Живели су тихо, скромно и вредно. Никоме нису наудили ни пре, ни током рата 1999. године. Александар је био ђак генерације, а његовим стопама су ишли и млађи Ђорђе и десетогодишњи Радоман. Веровао је да их неће дирати нико у њиховом стану. Преварио се .

Лице тзв. велике Албаније је лице Жуте куће, то је киднаповање и убијање ненаоружаних људи, жена, деце и стараца. Посебно деце и то, као што видимо, уопште није случајно, као што су, после породице Шутаковић, побијена деца у Гораждевцу, као што су побијени жетеоци по пољу Косову, као што су побијени многи, који су се враћали да обиђу и исплачу се над гробовима својих предака – рекао је владика Јоаникије, пред костима невино пострадале породице Шутаковић.
Шутаковићи су сахрањени тихо, као што су и живели.

Вечнаја Памјат за све српске жртве

Извор: Фејсбук група Срби мученици


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *