У емисији, ВРЕМЕ ЈЕ ДА СКИНЕМО ОКОВЕ КОЈЕ СУ НАМ СТАВИЛИ ГОНИЧИ РОБОВА!, за Феникс ТВ, говорио је Душко Кузовић, архитекта и један од оснивача покрета МОБА.

“Враг је однео шалу. Значи Косово је отишло. Ево сад гледате све. Нисте ништа реаговали дванаест година. 14 година штитите једног човека који је миц по миц предао Косово. Све. Значи, предао је и државност и државне атрибуте. Предао је и дозволио да се народ исели оданде. Дозволио је да предамо три хиљаде милијарди ресурса који тамо постоје.

Десет генерација је могло да живи комотно од тог ресурса који стоје на Косову и Метохији. Међутим, они су све то успешно предали, а онај кој је требао да их заштити није то ништа предузео.

Шта се десило са тим људима, ја не знам. Ја знам да у тим службама постоји доста часних, али ме чуди зашто су себи дозволили да толико ћуте и да ништа не предузимају. Мене то изненађује. Зашто ми морамо о томе да говоримо? Зашто ја требам да говорим о томе? Зашто они који су радили у безбедносним службама ништа не предузимају, да кажу својим колегама где су грешили, да ли су грешили? Какав је то завет ћутања, ја не знам. Да ли уњиховој глави још звучи онај конгрес комунистичких партија у Дресдену и где већ, где су рекли да Срби морају да нестану. Не знам. Нек се они сами запитају.

Али у сваком случају, ми 50 хиљада људи сваке године гледамо како одлазе из Србије у најбољим радним годинама. Ми 50 хиљада људи више сахранимо него што се роди. Значи и на све то треба додати и оне који су избачени из живота или уз строја због тога што немају посао, због тоа што су у годинама. Због тога што су разведени, због тога што су напуштени, због тога што немају љубави и због тога што немају вере. Због тога им се вера оградила, јер је и црква уведена у озбиљну кризу због људи, а не због тога што постоји сумња у конструкцију религије и свега осталог. Не, не постоји, већ постоји доста људи који се полако враћа религији, наилази на свештенство које је прилично недорасло ситуацији у којој се налази. Хтео сам да кажем једну мало тежу реч, али ајде нек буде овако.

И овај, тако да људи умиру на све стране. Зашто? Зато што ви имате потребу да имате, да сваке године купујете нови модел BMW-а, Мерцедеса, Maybach-a, шта ли. Зато шта волите да имате уместо 99, 101 милион на рачуну или уместо једне милијарде, две милијарде. А свесни сте да не можете тај новац сигурно потрошити јер ћемо сви умрети.

Значи, и ви удишете те отрове које прскају по нама и ви пијете те отрове који се налазе у води и осталим пићима и ви једете те отрове. Значи, не можете се спасити. Те паре које нагомилавате не можете потрошити.

Целу емисију можете погледати на каналу Феникс ТВ:


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *