Сабор универзитетских професора одржао је још једно, редовно заседање, у петак 21. јуна, у оквиру кога је одржана трибина на којој је говорио др Марко К. Јакшић, аутентични и уједно вођа од највећег поверења међу Србима са севера КиМ. Др Јакшић је говорио о томе – како се борити против велеиздаје.

Др Марко Јакшић је у изванредној анализи стања на почетку излагања истакао да се на Косову и Метохији одвија страховит терор над српским народом, Срби се хапсе, тзв. косовска полиција упада у српске куће и станове, упада у продавнице, апотеке, предузећа и по размерима агресије ово време може да се пореди са прогоном српског народа у време турске окупације. На захтев албанских сепаратиста са Косова и метохије исељава се 150 породица са севера КиМ из откупљених станова и тај се процес одвија без икакаве реакције власти у Београду, затим у многим случајевима тзв. косовска полиција “проналази” униформе и оружје користећи такве моменте за затварање и монтиране судске процесе. Све реакције Александра Вучића и власти у Београду се своде на велике речи у медијима о терору Аљбина Куртија, али та реторика служи само за покриће сарадње ових личности у терору на српским народом јер никаквих других реакција државе Србије нема иако постоји читав спектар могућности које би могла применити у одбарни српског народа, али велеиздајници једноставно ништа не предузимају и евиденто делују заједно са тзв. властима у Приштини.

У прилог свему наведеном, како истиче др Јакшић, по подацима невладиних организација несклоних Србима, за време власти Александра Вучића Косово и Метохију је напустило више од 45 000 Срба. Надаље, треба нагласити да за сваки напад на Србе на КиМ, јавни тужиоц може покренути поступак, многи притисци и одлуке албанских сепаратиста са КиМ су се могле контролисати са забраном циркулације моторних возила са регистрацијом по систему сепаратиста кроз остатак Србије, међутим никаквих реципрочних мера нема. Потпуно је незамисливо да сва роба са подручја КиМ несметано пролази према одредиштима ка остатку Србије док домаћа роба не приситиже на север КиМ због забрана сепаратистичких власти са седиштем у Приштини. И као такав, Александар Вучић са спремношћу да урушава српске националне интересе добија неподељену подршку колективног запада чак кад је у питању било која власт у појединим западним државама јер они, по речима др Јакшића, просто неће да ризикују. Напросто имају човека који ће им предати територију КиМ. Замислите Александар Вучић се ових дана захваљује КФОР-у који по њему штити Србе, што представља најсрамније ругање положају српског народа на КиМ.

Бројни су примери тешких услова живота Срба на КиМ, па се кроз питања анализирао потенцијал нпр. блокада на појединим административним прелазима која чак и у мањем обиму забрињавају сепаратистичку власт у Приштини, што је показала и недавана блокада на Јарињу (у речи “недавана блокада на Јарињу” убаци линк текста о тој блокади) и пример једне блокаде на Мердару када је за четири сата блокаде изазвао протест Албанаца у Приштини. Посебно је истакнуто да ће у наредном периоду доћи на ред захтев тзв. опозицији која се на реторици о КиМ представљала бирачима, да би после избора била без икаквих акција и захтев да се такав одонос према КиМ конкретизује очи у очи са Србима са КиМ.

Гордана Кангрга-Микулић из Сабора универзитетских професора наводи и свој лични предлог који се састоји у могућности наступа групе патриотских организација са КиМ према међународној заједници и то тако да чланови тих организација као и цео српски народ на КиМ као носиоц суверених права државе Србије које им нико не може одузети и да као такви траже од међународне заједнице поштовање Резлуције 1244 и заштиту права српског народа и тај захтев са детаљним извештајем о терору над српским народом би требало истовремено упутити УН, Савету безбедности УН, свим држава које су гласале против Резолуције о геноциду у Сребреници као и уздражним по том питању. Ову акцију би требале подржати све патротске организације из остатка Србије.

Ово изванредно излагање за сада можете погледати на:


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *