На величанственом протесту у Тополи, народу се обратио и Бранко Драгаш. СРБИЈА ЈЕ ОКУПИРАНА И МИ МОРАМО ДА СЕ ОСЛОБОДИМО ОКУПАЦИЈЕ! – рекао је Бранко Драгаш и поручио организаторима протеста 10. августа у Београду: -“Немојте да нас шетате и причате глупости. Наш једини циљ треба да буде смена овог издајничког и криминалног режима”.

Цео говор Бранка Драгаша:

“Браћо и сестре, помаже Бог. Из устаничке Тополе кратко порука целој Србији:

  1. УЛТИМАТУМ ТРАЖИМО, СМЕНУ ПРЕДСЕДНИКА ДРЖАВЕ, УЗУРПАТОРА, ВЕЛЕИЗДАЈНИКА И ЧОВЕКА КОЈИ НЕ МОЖЕ ДА ВОДИ СРБИЈУ!
  2. Тражимо смену лажног парламента који је све урадио на неуставним и лажним, намештеним изборима. Тражимо смену владе, јер све ће то решити ове проблеме које сам слушао овде сат ипо времена.

Морамо да срушимо издајнички, тоталитарни систем који је Србију уништио.

Позивам милионе грађана који лоше живе, позивам наше људе из расејања да се прикључе. СРБИЈА СЕ УМИРИТИ НЕ МОЖЕ!

Не знам ко организује 10. августа. Четрдесет година сам на улици и једина демократија је на улици. Позовам милионе да изађу на улицу да бацимо на историјско сметиште велеиздајнике и режим који је уништио Србију.

У међувремену, мора им се дати ултиматум 48 сати. Они ништа друго не разумеју од масе на улицама. 300, 400, 500 до милион људи је сасвим довољно да реши проблем. У тих 48 сати бирамо прелазну владу стручњака са улице. Историја наша је показала да то тако може, а историја на рецимо пете францске републике је такође показала да то тако може.

Прелазна влада стручњака, њен је задатак у години дана, да разчисти терен и припреми прве слободне, поштене изборе, после сто и нешто година. То је задатак те прелазне владе.

У тој години, мора да се донесе закон о лустрацији, сви од деведесете до 2024. који су се бавили политиком, да им се забрани да се појављују, кандидују, јер су део те бандидске, преварантске политике, пуних 40 година. Друго, закон о пореклу капитала од деведесете до 2024. Треће, закон о конфискацији имовине, свима од деведесете до 2024.

Браћо и сестре, господо, другови из безбедносних служби, ви који сте били са мном на ратишту, овде се брани Србија, а не један полудели режим који хоће да уништи Србију. Србија је окупирана и ми морамо да се ослободимо окупације.

Молим будуће говорнике да говоре што краће, да не држе предавања, јер СРБИЈА СЕ УМИРИТИ НЕ МОЖЕ! Не можемо више ово да издржимо, дошло је ново доба и Србија ће, мало пре ми неко рече, хоће ли се спасити, ХОЋЕ!

Порука организаторима у Београду. Немојте да нас шетате, некојте да причате глупости, немојте да се задовољите тиме што ће се донети, наводно, неки закон. Морају сви да се смене и мора да се постави нови политички систем који ће Србију да доведе до онога што она заслужује, а то је да буде богата, слободна, родољубива земља, какви смо увек били.

На крају, браћо и сестре, на нама је велики историјски задатак. Немамо права да остављамо нашим потомцима оно што смо били кукавице, мекушци и нисмо смели да урадимо.

Према томе, из ове слободарске Тополе, устаничке Тополе, и свака част организатору, одлична је метафора, 1804, 2024, Србија је устала, живели!


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *