Александар Вучић је који је јуче у Вршцу, на прослави шеснаестогодишњице СНС странке, рекао да Србија не води ничију политику, осим своју – данас каже да Србија остаје на ЕУ путу док је он председник!

За врема историјског самита у Казању, Вучић је на конференцији за новинаре са председницом Европске комисије Урусуле фон дер Лајен рекао да су разговарали о питању Косова и да је детаљно и темељно говорио о неопходности компромиса и разговора и будућности целог региона. Што уствари представља даље напредовање велеиздаје националних интереса Србије.

Он је такође пренео и да су украјинске власти дале агреман амбасадору Србије и да ће ускоро бити отворена Амбасада Србије у Кијеву. Још једна провокација Русије.

Урсула фон дер Лајен изјавила је да Србија може бити сигурна, као будућа чланица Европске уније (ЕУ), да ће Унија поштовати и чувати „њену дивну природу“ – када је реч о критичним минералима.

„Радићемо са локалним заједницама како би се примењивали европски стандарди“, рекла је Фон дер Лајен на заједничкој конференцији са Александром Вучићем, похваливши Србију и за израду Реформске агенде.

„У време сукоба и ратова бити члан ЕУ је обећање мира и просперитета. Србија је већ једна од најнапреднијих земаља у процесу приступања и показали сте да дела прате ваше речи, због чега радимо на отварању кластера 3“,

-рекла је Урсула фон дер Лајен.

Већа усаглашеност са ЕУ

Док за наиван и изманипулисан народ Александар Вулин, са својом делегацијом, глуми про-руску Србију на самиту БРИКС-а у Казању, Вучић се нада о отварању новог кластера на путу за ЕУ.

Александар Вучић рекао је да је председница Европске комисије тражила од Србије већу усаглашеност са декларацијама Европске уније, али усаглашавање и по другим питањима, док је он изнео позицију Београда.

„Надам се да ћемо до краја године моћи да отворимо кластер 3, што би био важан и значајан сигнал да Србија напредује на свом европском путу“, рекао је Вучић на конференцији за новинаре са Фон дер Лајен и додао да током преподнева није било разговора о теми литијума, али да се нада да ће ту тему покренути током вечере.

Урсула фон дер Лајен изјавила је да њено присуство у Београду, као и долазак премијера Грчке и Пољске у Србију говори само за себе када је реч о одласку делегације Србије у Казањ на самит БРИКС.

„Моје присуство овде данас, мој четврти боравак на Западном Балкану, представља јасан знак да верујем да је будућност Србије у ЕУ, где ће Србија уживати права и вредности чланства у Унији“,

рекла је.

„Вучић је предузео бројне кораке да би се то реализовало, међу којима су и сусрети са лидерима ЕУ, уместо да буде негде другде“, објаснила је она.

Што је и истина, Вучић је одбио председника Руске Федерације, Владимира Путина, да иде на самит БРИКС-а у Казању, али је за време самита дочекао све непријатеље Србије, који нам, између осталог, отимају део наше историјске територије, Косово и Метохију, гласају за резолуцију о Сребреници, желе од Србије да направе рударску колонију итд.

БОНУС ВИДЕО:

Каква глума, Оскара лично!

Александар Вучић се изнервирао. Каже да је два пута победио нудивши Србији пут у ЕУ. Иако је све време глумио да је руски човек и родољуб, сада каже да је победио нудивши Србији пут у ЕУ, и поред тога ђто је већина његових гласача про-руски настројена.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *