Док СНС са Заветницом и потписником Бриселског споразума социјалистом Дачићем славе крсну Славу у Београду, тзв. влада сепаратиста из Приштине, јужне српске покрајине чију окупацију Вучић не сме да прогласи због ЕУ и НАТО, донела одлуку о експропријацији 13 хектара у енклави Грачаница!

Сепаратистичка тзв. влада донела одлуку о експропријацији чак 13 хектара земље у енклави Грачаница. Овакав потез је неприхватљив и злонамеран.

Како су навели из енклаве, само је прослеђена одлука да је површина присвојена и дата удружењу „Сирочад Балкана“ с циљем изградње Центра за аутизам, Даунов синдром и инвалидност за децу и старије особе.

Енклава Грачаница има веома мало грађевинског земљишта и самим тим је додатно лишена простора који је неопходан за административни и привредни развој.

Локацију за изградњу овог центра налази се недалеко од старе депоније отпада са рудника и неадекватна је за такву врсту објекта.

На том простору треба да се реши проблем загађења воде и ваздуха са старе депоније отпада са рудника Кишница, тзв. ‘јаловине’.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *