У јучершњем интервјуу за “Глас Америке”, ткз министарка спољних послова Доника Гервала Шварц тврди да Заједницa из 2013. и 2015. године (Бриселски споразум), које, како је рекао њихов ткз Уставни суд – крши ткз Устав ткз “Косова” у више од 22 члана.

Такође Гервала назива ту Заједницу српских општина као некакво удружење и напомиње да је мртво и за њих и за међународну заједницу.

Гервала даље напомиње да су добили нови документ од међународне заједнице и да не зна да ли ће се звати Заједница или како већ. Тај нови документ служи за спровођење плана закљученог у фебруару и како она каже поштује њихову забринутост, поштује ткз Устав ткз “Косова” и сва друга документа која обезбеђују функционисање њихове квази државе.

Питање је када ће актуелни председник Србије почети да поштује Устав Србије на који се заклео. Према његовој изјави, он прихвата све споразуме од Бриселског то Охридског.

Морамо да напоменемо да А. Вучић без икаквих овлашћења спроводи преговарачки процес на линији Београд-Приштина. На то нема никакво уставно право, нити надлежност.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *