06. јул 2024

Директор “Србијашуме” и народни посланик СПС-а Игор Брауновић требало је бити смењен на седници Владе Србије у четвртак, међутим тачка дневног реда на којој се налазило то питање повучена је у последњем тренутку, сазнаје Нова.рс.

Међу 79 тачака дневног реда које је предложила Кадровска комисија Владе Србије, Влади, нашла се и она о разрешењу вршиоца дужности директора “Србијашуме” Игора Брауновића.

Међутим, по тој тачки се на Влади није одлучивало, јер ју је неко у последњем тренутку скинуо са дневног реда, сазнаје Нова.рс.

Није познато због чега је постојао предлог да се смени Брауновић (легални сигурно није), али је симптоматично то што је он дошао неколико дана након што се у јавности појавио снимак на ком он говори против ископавања литијума у Србији.

“Векови браћо и сестре пролазе, а не мења се ништа. И даље сви раде против ове наше земље и овог нашег народа удружени. Не могу данас са овог места да не пошаљем неколико порука, нашим такозваним домаћим и страним савезницима. Неће моћи из својих фотеља да вређају и понижавају нас борце и да нас називају издајницима. Да поручим оним нашим страним савезницима, од литијума до литија танка је линија, водите рачуна шта радите. Зато браћо и сесте у борбу, живот или смрт”, поручио је Брауновић.

Извор: Нова.рс


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *