У јучерашњој емисији уживо, током изборне ноћи, на На Јутјуб каналу Србин Инфо, говорио је Давор Калајжић, Дејан Петар Златановић, Мирослав Паровић, Љубомир Стефановић и Срђан Шкоро.

Издвојили смо део снимка преузетог са Јутјуб канала Србин Инфо.

Давор Калајжић је објаснио да избори морају да буду у складу са Уставом и законом:

“Поштовани грађани, не постоје ни фер, ни поштени ни нормални избори. Постоје само избори који су у складу са Уставом и законима или нису у складу са Уставом и законима. Закон и Устав не познају ни фер, ни нормални, ни ненормално, него јел по закону или није по закону.

Нажалост ми видимо да више од деценије, па и пре тога, дошло до померања свести грађана и да је извршена индоктринација и контаминација јавног мњења, наравно преко ових масовних медија и да је људима почело да се представља као нормално, нешто што није нормално. Пре избора сте често имали прилику да чујете, “ми се боримо за то да се макар мало побољшају изборни услови, па ћемо изаћи на такве изборе”. Чекај, па шта то значи “макар мало побољшају“? Па нема људи макар мало, или је како треба или није никако. И то је поента целе те приче.

Калажић је нагласио да је покрет МОБА, у више наврата, позивала људе да не учествују у таквим стварима, “да не дозволе да буду поново намагарчени, или да не употребим тај израз, али је на жалост адекватно, да буду измамунисани поново“.

Он је такође поставио питање Мирославу Паровићу:

“Господине Паровићу, да ли је могуће да су заправо на овим изборима учествовале пара-опозиција и права позиција? Односно да је позиција смислила своје неке помоћне листе, неке листе које служе томе да преваре грађане, да намаме и да фингирају да су као нека опозиција а да су заправо лажна опозиција и мафијашки пипци. Чак су ишли до те мере, колико сам ја приметио, да су поједине листе, осим што су добијале потписе преко ноћи на волшебан начин, да су поједине листе такође покушале да злоупотребе имена неких других листи и врло, врло слично се са њима дефинисали, односно давали себи нека слична имена, типа МИ, Крени-Промени-Земени, не знам тако неке форе су биле, где би заправо довели неког, релативно, полуобразованог бирача који не би много обратио пажњу на те језичке нијансе и онда би вероватно по инерцији заокружио они који су ближе онима који су на првом месту. Дакле, постављам питање, да ли је уопште опозиција уопште учествовала на овим локалним изборима?

На који начин можемо да вратимо грађанима, тј. да је отмемо од мафије? Само физички. И овде морам одмах да се зауставим овде. Ја молим све моје колеге, укључујући и Паровића, да нас случајно не би сакупљали по улици и водили у притвор до зоре, кривично дело не постоји, избрисано је из кривичног законика “пружање отпора и позив грађанима на пружање отпора”. Тако да ја одмах искључујем из свог вокабулара реч немири, протести, улица. Молим вас, поштовани грађани Србије, сви који сте бесни, преварени и ојађени, покрадени, тек ћете бити, бивати, пружите отпор. А договорићемо се које су форме отпора.”

Паровић је јасно одговорио: “Отпор или физичка одбрана (Калајжић: Нужна одбрана). Ево ја тврдим једну ствар. Тренутно, кључни проблем Србије је мафија. Која није само наша, него је то један балкански картел. Тај балкански картел, мафијашки, је главни проблем у Републици Србији. Од њега потичу издаје, предаје, продаје. Све оно што свако од нас детектујемо као проблем потиче од тога. Док се са тиме обрачунамо, сурово, физички, како год, институцијанлно када преузмемо власт, ова земља не постоји.

У другом делу је говорио Љубомир Стефановић и објаснио да је Вучићу пао рејтинг:

Што је јако занимљиво што он сваки следећи изборни циклус добија све мање и мање гласова. Он је кренуо са 507 000 гласова у Београду, да би сада дошао на испод 400 000. С тим што, шта је велика разлика? Он је кренуо са преко пола милиона гласова самостално СНС, е тада је имао толико. Е сада у чему је разлика? Он је у међувремну узео СПС, ПУПС, Завенике, Радикале, нема кога није додао у ту коалицију. По томе, да му не пада рејтинг, до сада би требао да дође до 700-800 000 гласова у Београду. Да је то баш тако. Шапић, то смо већ заборавили да је он исто био опозиција. Што говори дефинитивно да њима број гласача у Београду, дефинитивно пада и то није мали број. Они су данас звали људе, довлачили, видели смо све то. И без обзира на све то, број гласача њихових пада. Сад многи ће рећи, па шта то значи, он је узео 50%. Па да, али узео коме, самом себи.

Калажић је нагласио: “Ови избори су унапред већ добијени, да смо сви изгубили добијеним изборима. То је један врло интересантан осиморон. Србија је изгубила овим изборима, а мафија је добила.

Стефановић је потврдио да је “сваки четврти гласач је гласао за ову коалицију око СНС, а они ће имати апсолутну власт. То говори нешто.”

Погледајте целу емисију са осталим говорницима на каналу Србин Инфо:


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *