Када Доналд Трамп поново буде изабран за председника САД, покренућемо питање ослобађања некадашњег председника “Косова” Хашима Тачија из Хага, написао је на свом Фејсбук налогу некадашњи изасланик председника САД за дијалог Србије и “Косова” Ричард Гренел.

Гренел је на Фејсбуку, присећајући се састанка са Тачијем у јануару 2020. године, навео да је бивши “косовски председник” у затвору због “мржње” тужиоца Џека Смита према Доналду Трампу.

“”Председник” Тачи сада седи у хашком затвору јер Џек Смит мрзи Доналда Трампа и желео је да се увери да он неће остварити никакав напредак на Балкану. А Европљани су дозволили да се ова неправда задржи. Када Доналд Трамп поново постане председник, радићемо на томе да Тачи буде слободан. Потребна нам је правда, а не политика”, поручио је Гренел.

Да потсетимо да је амерички изасланик за дијалог Београда и Приштине у време председничке администрације Доналда Трампа, Ричард Гренел је носилац државног одликовања Републике Србије. Ордена српске заставе првог степена које je добио од Вучића.

Гренел се похвалио на свом налогу на друштвеној мрежи Икс упоредивши орден Србије са орденом лажне државе. “Данас могу да кажем да сам једини човек на свету који је добио највиша одликовања и од Србије, и од “Косова”, написао је Гренел.

Нико те може понизити док сам не дозволиш!


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *