Василиј Небензја: “Ваши покушаји да представите Косово као „греду” и „модел” демократије на суморној позадини аутократија које окружују регион могу изазвати само саркастичан осмех.

Реалност на северу Косова постала је веома сурова, са готово свакодневним актима застрашивања, хапшењима Срба, нападима на људе и њихову имовину. Такође је важно да је на дан инцидента у Бањској Запад одлучио да не чека прве резултате истраге и одмах је догађај назвао „одвратним“ и „страшним“ терористичким нападом. Албанци су тек касније на силу признали да је такозвани полицајац страдао од детонације експлозивне направе.

На склоност ка отвореној конфронтацији указује и нелегитимна трансформација приштинских снага безбедности у квази-војску, њихово снабдевање савременим наоружањем и војном опремом, као и обука кадрова косовских Албанаца у америчкој бази Бондстил, која је првобитно била намењена управо супротно – мировни задаци. Западни донатори оружја више воле да не помињу да ови кораци флагрантно крше Резолуцију 1244 Савета безбедности УН.”

Небензја је такође рекао је да је север Косова тренутно под блокадом.

„Тренутно су северни региони Косова под виртуелном блокадом. Забрана увоза робе из централне Србије доводи ситуацију до хуманитарне катастрофе – нема довољно вакцина за децу, укључујући и новорођенчад, и лекова за рак и друге болеснике. Залихе кисеоника у митровачкој болници су при крају“, рекао је Небензја.

Небензја је напоменуо да је ситуација повезана са готово свакодневним актима застрашивања, хапшењима Срба, као и нападима на људе и њихову имовину. Он је такође скренуо пажњу на случајеве варварског паљења кућа избеглица које су се враћале у регион.

Цео снимак можете погледати овде::

Овако се бране пријатељи! Стални представник Русије у УН Василиј Небензја је више рекао у нашу корист него премијер Србије. Хвала Русији!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *