У Приједору су се носиле бијеле траке. Бијеле траке са натписом "Православац" су носили Срби за вријеме хрватске усташке нацистичке НДХ, како би били жигосани као нижа раса за одстрел.У Приједору су се носиле бијеле траке. Бијеле траке са натписом "Православац" су носили Срби за вријеме хрватске усташке нацистичке НДХ, како би били жигосани као нижа раса за одстрел.

Муслимани у Босни и Херцеговини осмислили нову лаж, лаж „бијелих трака“. Неистина је да је 31. маја 1992. године, на радију Приједор, прочитана наредба да сви муслимани и Хрвати, морају да на своје куће истакну бијеле заставе и да око руке носе бијеле траке. Ево снимка са радија да свако може чути:

Ово обавјештење је настало након напада муслиманских исламиста на Приједор. Борбе су вођене у самом центру града. Након што је  напад одбијен, а преживјели нападачи побјегли у околна села и шуме, локалне власти легитимно издају обавјештење о бијелим заставама.

Рој Гутман је један од новинара који је највише ширио лажи и пропаганду о „злим „Србима. Гутман који је о Приједору написао море пропаганде у својим текстовима везаним за Приједор, и нигдје никад не спомиње бијеле траке, а што би сигурно учинио да је било и мале назнаке.

„Па наћићемо…, ископаћемо је негдје…“ Колико је то трула прича о бијелим тракам говори и овај видео гдје извјесни џихадистички пацов Судбин Мусић из неког удружења “Приједор 92” које шири ову лаж, на питање Данијелa Симићa у ТВ емисији о доказу: одговара да ће га ископати негдје.

Због ратних сукоба сви, па и Срби, су морали имати одређене пропуснице МУП-а за кретање, поготово током полицијског часа. Они који су били мобилисани у војску добијали су документ од војске који им је уједно, како пише у документу, био и пропусница за слободно кретање.

На овом снимку се види ред жена Муслиманки које стоје испред зграде МУП-а у Приједору, док чекају своју пропуницу како би могло да по властитој жељи напусте Приједор. То је тек који дан након ослобођења Приједора. Очигледно је да нико жив не носи никакве па ни бијеле траке.

Истина је, у Приједору су се носиле бијеле траке. Бијеле траке са натписом “Православац”су носили Срби за вријеме хрватске усташке нацистичке НДХ, како би били жигосани као нижа раса за одстрел. Док су НДХ бојовници имали своје бијеле траке које су биле својеврсне пропуснице.

Извор: Х налог ПрагистаСтари


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *