Питер Галбрајт, амерички дипломата који је за вријеме рата био амбасадор САД у Загребу, за хрватску N-1 је изјавио да је политика Вашингтона крива што данас још увијек постоје тензије на Балкану јер Стејт Департмент није дозволио хрватским и муслиманским снагама да уђу у Бања Луку 1995. године и тиме ставе тачку на српски фашизам.

Галбрајт је познат по великим изливима патолошке мржње према српском народу и бројним изјавама у којима колективно Србе назива “фашистима, геноцидним манијацима, масовним убицама и звијерима”.

Још за вријеме његовог мандата као амбасадора у Хрватској, Галбрајт је отворено позивао на истребљење Срба у Крајини и Босни. У Книн је ушао на хрватском тенку као једини страни дипломата дижући два прста и први је честитао Туђману на освајању Крајине.

Из удружења бораца Републике Српске речено је да Галбрајт прича бесмислице јер је хрватско-муслиманска офанзива на Бања Луку заустављена на ријеци Угар отпором Срба а не добром вољом Вашингтона те да његове изливе мржње неће коментарисати.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *