Блокаде које су почеле јуче на административним прелазима Брњак и Мердаре у режији Александра Вучића, нису настављене данас.

Административни прелази између Косова и Метохије и централног дела Србије – Мердаре, Брњак блокирани, Јариње проходно од јутрос.

Да су блокаде организоване у режији Александра Вучића, доказује и изјава Славице Вујачић из “Удружења жена са Косова” за Радио Слободна Европа:

“Ово ми сами народ кренули, видите синхронизовано. Ми само не смемо да угрозимо, прво наш народ тамо, а друго не смемо да угрозимо ни нашег ПРЕДСЕДНИКА, ни државу.”

Порука организатора блокада административних прелаза:

“Брага браћо, молба Срба са Косова и Метохије је да повучемо блокаде јер су сви од сутра у великом проблему.

Они који у недељу поподне требају да крену на пут а то су претежно радници ЕПС-а и студенти. Они који требају да изађу за новац и лекове и сл. Зато смо цело време тактизирали и држали отворен прелаз Јариње. 

С друге стане стекла се добра слика у јавност и наши захтеви. Дали смо саопштење да се привремено повлачимо и дајемо рок до 1. октобра да се наши захтеви испуне.

Ако не буду испуњени, организујемо радикалније мере блокада прелаза од 1 октобра.
Хвала вам на сарадњи и живели. 

Извињавам се нашој браћи и сестрама за потешкоће које су имали за време блокада али ми са Косова и Метохије морамо бити јединствени и коначно дићи глас. 

Користим прилику да са “захвалим” и оним што су цело време опстурисали акцију наших завичајних удружења са Косова и Метохије као и онима који су најавили свој долазак и тражили превоз па ипак и поред обезбеђеног превоза нису се појавили. Тако да то велико србовањем порукама следећи пут замените 1.октобра присуством на административним прелазима када ћемо вероватно морати кренити у радикалније блокаде. Живи били!”

Отворени сви административни прелази на Косову и Метохији.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *