7. септембар 2024.

Власт је изашла са нацртом сета закона којим се уређује рударење у Србији по вољи Рио Тинта и других страних компанија, упозорава Несторовићка и најављује бројне амандмане и борбу против њиховог усвајања, посебно из разлога недостатка просторног плана Републике Србије.

Власт је изненађена масовношћу протеста и отпором већег дела стручне јавности копању литијума. Вучић рачуна на замор и трошење енергије протеста и спроводи отворену кампању терора и уношења страха у редове еколога. Време је да опозиција заједно са локалним еколошким организацијама узме учешћа у осмишљавању и спровођењу отпора и протеста против одлуке власти да Србију претвори у рударску колонију.

Борба за Косово и Метохију у саставу Србије је и борба за повратак територијалног интегритета и суверенитета у Бору и у Јадру. Вучић продаје будућност Србије зарад опстанка на власти и неће се зауставити у Јадру. Трговаће све док буде имао чиме и док му народ то дозвољава. Зато је ово битка за Косовони Метохију и за Бор и за Јадар и Рађевину и за спас целе Србије од аутократско-мафијашког режима Александра Вучића, истиче Несторовићка.

Први пут имамо феномен учешћа младих на протестима. Грађани се буде из пропаганде хипнозе Вучићевић медија и траже да се институције ослободе од политичке контроле власти. Несторовић каже да упркос томе што је Еколошки устанак за улазак Србије у ЕУ, не жели да чланство плати губитком Косова и претварањем Србије у рударску колонију и депонију богатих земаља ЕУ.

Објављивање података и фотографија еколошких активиста од стране фантомске групе “Копаћемо” је незаконито. Српско законодавство не познаје еколошки тероризам и такве оптужбе и етикетирање показују да је власт посегнула за дрзавно правним терором како би посејала страх међу екологе и народ. Намера власти да Рио Тинту омогући рударење литијума је увод у еколошку социјалну и људску катастрофу и исељавање народа из Србије. Народ то инстиктивно схвата и буни се и протестује упркос медијској блокади, закључује Данијела Несторовић, посланик Еколошког устанка у Скупштини Републике Србије.

Погледајте целу емисију на ЈутЈуб каналу Глас Јавности:


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *