1. Ђилас је један од омиљених Вучићевих “противника” – у земљи у којој је 90% становника за Русију ти форсира се прозападног играч да му изађе на дуел? Па одакле да му дођу гласови, из базена од 10% гласача? 

2. Ђилас је и раније говорио исте речи као и Вучић, да је литијум “развојна шанса”, да може рудник да буде и еколошки “само да се уложи више новца”. 

3. Ђилас је спречио протесте после изборне крађе 2022. кад је отишао на договор и продао нас. 

4. на протесте против литијума шаље своје истакнуте функционере који су продали имања Рио Тинту и склапали уговоре. Уместо да их је избацио из странке. Безобразлук. Информер и Пинк представљају те паразите као борце против рудника, иако ми са том багром немамо ништа. 

5. у време док наше удружење упозорава да ће Вучић покушати да направи референдум о литијуму (који би сигурно добио Вучић) Мариника је прво тражила “расправу у Скупштини о литијуму” (док фингирану дебату тражи и Рио Тинто, Вучић, Брнабићка, Саво Манојловић) после чега би уследио референдум. 

6. Последњих 10 година “опозиција” не спречава ниједно зло, него управо ради да изгубимо на свакој теми: Београд на води, депонија у Винчи, ПКБ, метро, Макиш, Национални стадион, Савски мост, Рио Тинто, накачи се на борбу коју је покренуо народ и рекламира се. И гледа да изгуби. 

7. референдум би Вучић лако наместио а изборе још лакше – не би му требало ни да пребаци 50% гласова него око 46% као СНС (и већ би имао 126 посланика у Скупштини) плус СПС и неке опозиционе странке које морају да послушају амбасадора који лобира за рудник. Дакле Ђилас намерно ставља све нас на коцку јер се унапред зна резултат. 

8. већ 10 година Ђилас као боксер од 60кг излази на меч против мрцине од 130 кила. Сваки пут изборни услови су намештени. После избора се иде на море, уместо да се створи минимум услова за победу кад дођу следећи избори. 

И поново Ђилас тражи изборе за које се услови нису променили ни за милиметар. 

Али овај пут тражи да улог буду наши животи – да тема буде литијум па ако победи Вучић онда да нестанемо? А Ђилас ће да оде у свој стан у Лондону или у Америци где је већ пребацио своју компанију. 

Колико је то бесрамно? 

Па не може више, испушена муштикло. Чак те је и Хил потрошио, има сад нову генерацију послушника, још сервилнијих бедника. 

Борбу против рудника је покренула Марија Алимпић и удружење Заштитимо Јадар и Рађевину које не допушта странкама да злоупотребљавају и жртвују борбу народа за пар гласова.

Колико је то перверзно да Ђилас који је ЗА РУДНИК заступа народ који је ПРОТИВ рудника, у медијима и на изборима? 

Ђилас “против” Вучића на изборима, тема рудник, а обојица за рудник? 

Болест. 

У последње три године за нас постоји блокада Ђиласових (и Хилових) медија док о литијуму као “борци” причају само Вучићеви тројански коњи који су народу одвратни и који имају историју сарадње са компанијом и Вучићем. Зато што је Запад за претварање Србије у рударску земљу. 

Извор: Заштитимо Јадар и Рађевину


By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *