Вучић: Затражио сам да идем на КиМ и обратим се нашем народу, верујем да би у складу са споразумима требало да ми то буде допуштено.

Европски званичници нису на страни Београда, сматра Вучић (није морао да иде чак у Давос да би укапира, Срби су му то много пута рекли). Чак и сада када Курти буде рушио све споразуме и рекао немате више право на финансирање из централне Србије, они ће рећи – па нормално држава има право да ради шта хоће, поручује вечерас Вучић из Давоса.

И вечерас наглашава да Приштина тиме има намеру да де факто укине дијалог.
Али разуме „хајку и хистеричноагресивну кампању“, јер је свестан да би за странце другачије било да сада каже да ће Русији увести санкције.

Да им то каже, додаје, за њих би био „не краљ, већ цар демократије“:

 „А још да признам независно Косово, одмах вам кажем – добио бих Нобелову награду за мир. А шта ми је то потребно у животу? Мени је потребно поштовање мог народа, поштовање грађана Србије. Шта мене брига шта мисле странци…“.

Такође је прокоментарисао и захтев Приштине Европској унији, да не укида визе за пасоше које Србија издаје за грађане на Косову:

„Они раде све што могу“.

Вучић се осврнуо и на изјаве да челник косовског МУП-а, који је почетком јануара требало да посети Прешево, Медвеђу и Бујановац, а ком српске власти то нису дозволиле – мора да буде пуштен на територију централне Србије у складу са одавно потписаним споразумима још у време Борка Стефановића.

Као ни за захтев за пасоше, ни за ово друго – не види превелику опасност, иако би „он наравно дошао да провоцира“.

„И ја сам затражио да идем на Косово и Метохију и обратим се нашем народу. И верујем да би у складу са тим било добро да се поштују споразуми и да ми буде допуштено да се обратим нашим људима на светој српској земљи“, открио је Вучић.

На питање новинарке телевизије Пинк како би он плаћао „доле на Косову“, Вучић каже да би плаћао како мора, али да ће да „гледа да се плаћа у динарима и то је оно за шта се бори“.

„Ми немамо атомску бомбу, нисмо нуклеарна сила, нисмо неко ко може да се туче против целог света. Ја такве снове да продајем народу, нећу. Али да ћемо да штитимо свој народ, да штитићемо и увек ћемо бити са њим. Немојте да очекујете од мене да се понашам неодговорно, изговорим неку глупост, сувише сам одговоран, искусан и озбиљан да бих тако нешто учинио. Тако ако се понашате можете само да наштетите свом народу. Морате да будете довољно проницљиви да видите шта су намере противника и доносите одлуке које морају да буду храбре, али чешће мудре“, истиче је “проницљиви” Вучић, који је све што је могао предао шиптарским тзв. властима на Косову и Метохији.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *