Александар Вучић поручио је вечерас у Паризу да је Србија испунила све што се предвиђено Бриселским и Охридским споразумом, док Приштина није учинила ништа – Заједница српских општина, која је њена обавеза, се није померила с “мртве тачке”.

“Рекли сте да су обе стране учиниле понешто. Нису обе. Једна страна није учинила ништа, није испунила ниједну тачку ни Охридског нити једног или другог Бриселског споразума, већ је спровела изборе на које је изашло 3,4 одсто бирача”, рекао је Вучић на заједничкој прес конеференцији са Макроном.

И после потписане петиције, Приштина и даље – не да изборе, указао је Вучић.

“Врше ескпропријацију, доводе војнике и полицајце на север иако немају право. И даље се не води истрага против оних који су пуцали у српску децу само зато што су носила бадњак, нити због свих других рањавајна, док сви причају само о Бањској”, рекао је председник Србије.

Истакао је и да је питање динара – од судбоносног значаја за опстанак Срба на Косову.

“Србија је из Охридског споразума испунила три ствари, иако није морала ниједну, јер је договор био да прво мора да се формира Заједница српских општина, која се није померила са мртве тачке. А, Србија је испулина све, личне карте, таблице, царинске печате…”, нагласио је Вучић.

Због свега тога, додао је, жели да са Макроном разговара о Савету Европе, и ономе што, каже, треба да се догоди на територии Француске поводом 75 година од оснивања те организације, а односи се на захтев “Косова” за пријем у СЕ.

Извор: Косово Онлајн


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *